Veel mooie atletes op de Olympische Spelen in Tokio

Met sterspelers zoals Jackie Groenen en Lieke Martens heeft dit Oranje bovendien een aantal bloedmooie dames aan boord. Zij zijn echter niet de enige knappe verschijningen in Tokio. Hieronder zie je tien van de mooiste atletes op de Olympische Spelen.

1. Simone Biles

Een van de bekendste namen in deze lijst is Simone Biles. Deze turnster uit de Verenigde Staten mag je gerust de Maradona van de turnsport noemen. Ze heeft al 19 medailles gepakt op de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen. Hiermee is ze de meest succesvolle Amerikaanse turnster aller tijden.

2. Alysha Newman

Polsstokhoogspringen is misschien niet de eerste sport waarvoor je op de bank gaat zitten met wat borrelnootjes en een drankje, maar na het zien van Alysha Newman is het vanaf nu onze favoriete sport. De 27-jarige Canadees vestigde in 2018 een nieuw record van 4.75 meter en het zal een knappe dame vergen om dat record van haar af te pakken.

3. Ivona Dadic

Deze Ivona Dadic uit Oostenrijk is 27 jaar en deed in 2012 al voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. Ze doet dit op het onderdeel zevenkamp.

4. Leticia Bufoni

Bij deze Braziliaanse skateboarder loopt ook met haar uiterlijk alles op rolletjes.

5. Jackie Groenen

We noemden haar al en dus kon ze niet in deze lijst ontbreken. Jackie Groenen is de bijna altijd vrolijke Oranje Leeuwin afkomstig uit Tilburg. Momenteel speelt ze bij Manchester United en dat gaat voorlopig met wat meer succes dan Donny van de Beek. Ze speelt daar bovendien met rugnummer 14 als hommage aan Cruijff.

6. Lieke Klaver

Lieke Klaver is een debutant op de Olympische Spelen en ze heeft een succesvolle voorbereiding gehad. Laten we hopen dat ze wat medailles op de sprint kan pakken.

7. Lieke Martens

Lieke Klaver is niet de enige beeldschone Lieke op de Olympische Spelen. We kunnen Lieke Martens namelijk ook niet vergeten te noemen natuurlijk. Behoort zonder twijfel tot een van de mooiste atletes op de Olympische Spelen.

8. Stephanie Gilmore

Als je aan een Australische surfer denkt, dan krijg je toch direct het beeld van Stephanie Gilmore op je netvlies? In het zonovergoten land is zij volop op het strand en in de zee te vinden en de 33-jarige blondine ziet er dan ook uit als ultieme surfbabe. Bovendien heeft ze ook nog eens flink wat prijzen gewonnen in haar loopbaan. Je kijkt namelijk naar de zevenvoudig wereldkampioen. Petje af.

9. Nadine Visser

We schreven eerder al over Nadine Visser want deze Nederlandse topatlete heeft al flink wat aandacht op haar gevestigd. Met haar 26 jaar heeft ze al meerdere titels op de horden en sprint gepakt. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 was ze dan ook volop aan het schitteren. Ditmaal is ze in de kracht van haar leven en gaat ze vast en zeker een gouden plak behalen.

10. Alica Schmidt

We kunnen simpelweg niet om deze knappe Duitse heen. Alica Schmidt is fitnesscoach, model รฉn atlete. Het totaalpakketje? Als je het aan ons vraagt wel.