Is het normaal dat je als man de eerste date gaat betalen?

Het is misschien niet wat je zou willen horen, maar volgens de ouderwetse manier is het gebruikelijk dat de man een eerste date betaalt. Hier zijn wij het in de meeste gevallen mee eens. Het is zelfs vaak simpelweg een signaal dat je de date leuk vond en een teken van hoffelijkheid. Klinkt ouderwets, hè?

Verder vinden vrouwen het vaak fijn om in de watten gelegd te worden. Wanneer een man de rekening wil betalen op de eerste date, dan laat hij op die manier al zien haar te kunnen verzorgen en onderhouden. Dit is ook zeker een oubollige gedachte, aangezien een vrouw zichzelf ook zeker wel kan onderhouden. Echter gaat het in dit geval simpelweg om het gebaar. Echter is het natuurlijk ook mogelijk dat een vrouw de rekening wil splitten en dat is helemaal niet zo gek.

man rekening betalen op date

Wanneer kan je de rekening splitten?

Als man moet je je absoluut niet beledigd voelen als een vrouw de rekening graag wil delen op de eerste date. Zorg er wel voor dat je dit alleen toelaat als de rekening dusdanig hoog is. Want laten we eerlijk zijn, wie wil er nou een rekening van een tientje splitten? Dat is gewoon beschamend.

Mocht de rekening oplopen tot honderden euro’s, dan kan het splitten van de rekening op een eerste date een mogelijkheid zijn. Vrouwen kunnen zich namelijk wel schuldig voelen wanneer jij alleen de rekening betaalt, voornamelijk als ze die eerste date ook direct als de laatste date ziet. Mocht het tijdens de date dus eigenlijk al blijken dat er geen tweede date in zit, dan is het echt niet erg om de rekening te delen.

Volgens een dating-expert is er nog een situatie waarin een vrouw de eerste date mee dient te betalen. Volgens relatieadviseur Jana Hocking mag een vrouw echt wel meebetalen wanneer zij degene is die de man op date heeft gevraagd. Zij is zelfs van mening dat dit de nieuwe standaard dient te zijn wanneer een vrouw het initiatief neemt om de man op date te vragen.

rekening splitten op eerste date

Iedereen houdt toch een beetje een ouderwets idee in hun hoofd, dus het is toch een erg goed idee dat de man betaalt. Veel datingexperts raden dit ook ten zeerste aan. Een vrouw zal zich toch erg gevleid voelen en je scoort er als man in de meeste gevallen echt wel punten mee.

Aan een eerste date komt natuurlijk ook een einde, maar wat doe je daarna? Bekijk eens de leuke activiteiten voor een tweede date.