Wat zijn leuke en sportieve activiteiten voor een tweede date?

Jullie zijn dat eerste stadium voorbij dat je helemaal niks van elkaar weet, waardoor die tweede date extra leuk gaat zijn. Combineer de tweede date met een van onze tips voor leuke activiteiten en jij bent helemaal het mannetje!

 1. Wandelen met een hond

  Als je zelf een hond hebt dan is dat natuurlijk helemaal top. Heb je dat niet, vraag dan even rond bij vrienden. Er zijn vast genoeg baasjes die best even een middag zonder hun kleine rakker kunnen. Tijdens het wandelen kun je alsnog alles bespreken wat je wil bespreken, maar je hebt ondertussen wel een gezellige viervoeter aan de riem die net wat extra vertier biedt.

  activiteit tweede date

 2. Midgetgolf

  Het klinkt misschien een beetje knullig, maar wanneer je met iemand aan het daten bent mag dat. Het is de ideale manier om elkaar uit te dagen, erachter te komen hoe de ander reageert op winnen of verliezen en al spelenderwijs elkaar beter te leren kennen. Het leuke aan een spel als midgetgolf is ook dat je niet de hele tijd diepe gesprekken hoeft te voeren. Grappen en geinen is ook een belangrijk onderdeel van daten.

 3. Naar de dierentuin

  Op de allereerste date naar de dierentuin gaan kan nog een lastige optie zijn, want wat als je alleen nog maar de tijgers hebt gezien en je realiseert je vrijwel direct dit dit ‘m niet gaat worden? Het enige wat je dan nog wil is je date rechtstreeks die kooi induwen. Bij de tweede date, daarentegen, weet je waar je aan toe bent en durf je die ronde in de dierentuin wel aan.

 4. Tafeltennis

  Check in je buurt waar buiten een tafeltennistafel staat, soms zijn er ook cafés die er een hebben. Neem bier of een fles wijn mee en zo zijn jullie de hele middag zoet.

 5. Fiets naar een andere stad of ander dorp

  Op de fiets ben je sportief bezig maar je krijgt tegelijkertijd ook de kans om elkaar beter te leren kennen. Je kunt je date meenemen naar een plek via een route waar jij juist al heel bekend mee bent, maar je kan ook samen een nieuwe plek ontdekken. Haal onderweg ergens wat te drinken of een broodje.

 6. Naar een expositie

  Je hoeft niet helemaal bezeten te zijn van kunst om naar een expositie te gaan. Er zijn boordevol exposities die simpelweg iets bijzonders te bieden hebben, en door daar samen heen te gaan kun je op hele interessante gespreksonderwerpen komen. Een museum waarbij hele ‘droge’ kunst wordt getoond is overigens echt een afrader, want daardoor kan de date juist weer heel ongemakkelijk en stil worden. Zorg dus dat je wel echt een bruisende expositie uitkiest.

  leuke activiteiten indruk maken op tweede date

 7. De kermis

  De kermis is perfect voor mensen die zich graag omgekeerd de lucht in laten vliegen. Samen deze adrenalinekick voelen zorgt ervoor dat jullie je extra verbonden voelen met elkaar. En met een beetje geluk grijpt je date naar je hand wanneer het net iets te spannend wordt.

 8. Shoppen voor iets groots

  Shoppen voor kleding is wellicht niet de beste optie voor een tweede date, maar als een van jullie iets nodig heeft waar veel vooronderzoek voor nodig is, dan kan een tweede date hiervoor het ideale moment zijn. Denk aan een nieuw koffieapparaat uitzoeken (proef in de winkel de verschillende koffies uit), een auto (proefritje doen?), stofzuiger of andere huishoudelijke zaken zijn mooie producten om samen onderzoek naar te gaan doen. Omdat dit grote aankopen zijn heb je het niet direct afgehandeld. Juist doordat jullie verschillende winkels moeten bezoeken krijgen jullie het gevoel dat je samen op missie bent.

 9. Vliegeren

  Vaker wel dan niet zijn Nederlanders niet erg blij met het weer. Maar eindelijk is die Hollandse wind een keer in je voordeel, want dit is het ideale moment om met je crush op die tweede date een vlieger in de lucht te gooien. Neem een thermoskan mee met thee (of gewoon een fles whisky om warm te blijven) en kijk wie de grootste vliegerexpert is.

 10.  Jeu de boules

  Het spel voor wanneer het buiten mooi weer is en je hebt zin om iets actiefs te doen. Ga van tevoren langs de supermarkt voor de borrel en jullie kunnen er met z’n tweeën helemaal tegenaan. En wanneer je er klaar mee bent, ga je lekker op een kleed liggen.

Vind jij daten maar ontzettend spannend? Je bent niet alleen, er zijn genoeg mannen die tijdens de eerste paar dates met iemand die ze leuk vinden, toch wel met trillende handjes de voordeur achter zich dichttrekken. Kom erachter hoe je ongemakkelijke stiltes tijdens je date voorkomt. Succes!