De rol van Dracula, de bloeddorstige graaf van Walachije, wordt vertolkt door Claes Bang. De Deen is vooral bekend door zijn rol in de vreemde film The Square, die in 2017 de prestigieuze Palme D’or won. Ook heeft Bang aangegeven niet vies te zijn van de rol van James Bond. Hij is bekend met de hoofdproducer van de 007-films, dus de kans zit er in. Aan acteertalent ontbreekt het zeker niet: Hij is een man om in de gaten te houden.

dracula miniserie

Het verhaal van Dracula

Mark Gatiss en Steven Moffats Dracula onderscheiden zich van de anderen doordat deze Dracula op de voet wordt gevolgd. In eerdere films was de rol van de graaf altijd in de schaduwen. Het plot van de miniserie loopt hierdoor allesbehalve synchroon met het originele verhaal van Bram Stoker. De serie begint in 1897, waar de graaf in Walachije zijn plannen om naar het Victoriaanse Londen te verhuizen in werking stelt. Verder volg je Dracula tijdens zijn reis en komt hij in de laatste aflevering in onze samenleving terecht.

Het eindproduct: héél veel bloed. “Veel succes als je deze maand vlees probeert op te geven. Er droop meer bloed van Dracula af dan van een rauw hamburger gemarineerd in varkensbloed en gegarneerd met een oogbol”, schreef de recensent van The Daily Mail. De recensie is uiteindelijk wel goed bedoeld: de serie krijgt vijf sterren.

 

Cast van de Netflix miniserie

Naast Claes Bang bestaat de cast uit John Heffernan, Dolly Wells, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris, Sacha Dhawan, Nathan Stewart-Jarrett, Catherine Schell, Youssef Kerkour, Clive Russell en Lujza Richter. En dat zijn — eerlijk is eerlijk — allemaal vrij onbekende acteurs. Maar mocht je verlegen zitten in een bloederige én spannende kijkervaring, dan is Dracula uitermate geschikt.

De TV-premiére van de serie op BBC werd door de maar liefst 3,6 miljoen kijkers en critici erg goed ontvangen. De serie scoort een 74% op Rotten Tomatoes en een 7,0 op IMDb. De serie is te zien op Netflix.