Ajax, de grootverdieners in Nederland

Zoals alle voetbalfans wel hebben opgemerkt, is Ajax weer lekker bezig op het grootste podium. Ze staan op dit moment bovenaan in de groepsfase. Ajax bevindt zich in een groep met Sporting Portugal, Besiktas en Duitse topploeg Borussia Dortmund. De Amsterdammers doen zeker niet onder voor deze grote namen. Beter gezegd, ze zijn beter. De club uit onze Nederlandse hoofdstad heeft in drie wedstrijden, negen punten gehaald.

Ze doen het zelfs zo goed dat als ze op woensdag 3 november de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund winnen, ze al gelijk geplaatst worden voor de achtste finale. Met al die overwinningen wordt er natuurlijk ook flinke winst geboekt voor de portemonnee. Bij winst heeft Ajax recht op ruim 65 miljoen euro aan totale inkomsten.

Geldbonussen voor Ajax in de Champions League

Elke Champions League deelnemer heeft recht op een startpremie van 15,64 miljoen euro. De kampioen van Nederland heeft door oude en recente prestaties in Europa ook nog is echt op ruim twintig miljoen euro bovenop de 15 miljoen startpremie. Winst staan ook gelijk aan een strakke geldbonus. In totaal heeft Ajax al zo’n 8,4 miljoen euro binnen gehaald met de drie winsten in de groepsfase. Een vierde winst zou daar nog 2,8 miljoen bij toevoegen.

Drie thuiswedstrijden in een volle Johan Cruijf ArenA zal voor zo’n zes miljoen euro recette zorgen. Ook zal de marketpool met televisierechten drie miljoen euro opleveren. Daarbovenop komt óók nog een bonus van 9,6 miljoen euro als ze zich plaatsen voor de achtste finale.

Zoals je kan zien zijn het erg veel getallen en blijven de miljoenen maar stijgen voor de koplopers van de Eredivisie. Dit heeft veel voordelen voor de Amsterdammers. Zo kunnen ze namelijk weer meer geld uitgeven in de transferperiodes om zo nóg een grotere club te worden op Europese podia. Gaan we Ajax ooit de Champions League weer zien winnen? En blijft Ajax de enige Nederlandse club die kan slagen op Internationaal niveau? Dit zijn vragen waar alleen de toekomst antwoord op kan geven. Wij wensen ze in ieder geval veel succes op bezoek bij de Duitsers.