Echter, kan het als ‘flexwerker’ al een dagtaak op zich zijn om een fijne werkplek te vinden. Allereerst verschilt ‘de ideale werkplek’ per persoon. Waar de één behoefte heeft aan doodse stilte, krijgt de ander juist geniale ingevingen van een warme- en ietswat hectische vibe. Daarnaast dient de locatie workproof te zijn zodat jij niet vol goede moed op de fiets stapt en er bij aankomst pas achter komt dat het ‘latin week’ is waarbij de Salsa muziek om 12:00 al opzwepend door de speakers klinkt. Om deze redenen hebben we voor jullie,  ZZP’ers, Freelancers, ondernemers in spé en flexwerkers onze favoriete spots in Amsterdam geselecteerd. Hier ben je verzekerd van goede koffie, fijne stoelen en een work-proof vibe:

1. Kanarie club

Gevestigd aan het Bellamyplein vinden we de Kanarie Club. Een kleurrijke en bruisende werkomgeving die zich perfect loont als flexwerkplek. De imposante ruimte kent een rijke geschiedenis die terug is te vinden in het huidige interieur middels veel licht hout, beton en bakstenen. Dit resulteert in een open ruimte waar bar, restaurant, lounge en werkplek met elkaar verbonden worden. Een ruimte waar wij maar al te graag werken. De Kanarie Club is een werkplek waar je als vroege vogel terrecht kunt, maar na de nodige productieve uren ook heerlijk kunt borrelen en dineren met vrienden.  Mocht je behoefte hebben aan wat meer privacy? Dan zijn er op de eerste verdieping verschillende, stijlvol ingerichtte meetingsrooms of zoek tijdens deze tropische temperaturen een plekje op het zonovergoten terras.

De Kanarieclub MAN MAN 3

En productief werken kan natuurlijk niet op een lege maag. De vroege vogels kunnen de dag starten met een heerlijk ontbijt met verse croissants of boeren- of kokusyoghurt met huisgemaakte granola of wentelteefjes van suikerbrood. Voor de uitslapers  is er een rijke lunch boordevol specials zoals een focaccia met tonijn tot een jalapeño wrap of black angus burger en voor degenen die blijven hangen een rijke dinerkaart met wisselende gerechten.

De Kanarieclub MAN MAN De Kanarieclub MAN MAN 2

Kanarie Club

Bellamyplein 51, Amsterdam

Flexwerken, borrel & diner

2. House of Watt

House of Watt is een plek waar werk, eten en meeten samen komt, gevestigd in een voormalig hotel vlakbij het Amstelstation. Eén van de onontdekte parels buiten de ring. House of Watt beschikt over een immense lobby die is omgebouwd tot restaurant, die tevens dient als flexwerkplek. Geen volgepropte koffietent waar je vecht voor een plekje bij het stopcontact, maar een ruime setting waar je zowel zelfstandig als met een team kan werken.

b15ac6_7527bd4c4bc540f28f97e9ab07b85954-mv2 b15ac6_60d7418db6e742748ca3454d1ddb5ad9-mv2

House of Watt

James Wattstraat 73, Amsterdam

Vergaderen, dineren, flexwerken

3. Zoku

Wanneer je via de lift de bovenste verdieping van Zoku bereikt wandel je via een botanische tunnel in één van de relaxte flexwerkplekken van Amsterdam-Oost. Op bovenste verdieping bevindt zich namelijk de bar, woonkamer en living kitchen. En hoewel dit vrij huiselijk klinkt, is het plek vol versgemalen koffie, een regenboog aan theesmaken en geestverruimende hoeveelheid alcoholische versnaperingen. Voor ieder wat wils dus. Daarnaast zijn er verschillende co-working ruimtes waar je terrecht kunt met een groep collega’s. Zoku is de plek waar plannen gesmeed worden, met het mooiste uitzicht.

zoku 2 zoku

Zoku

Weesperstraat 105, Amsterdam

Overnachten, Creatieve sessie’s, flexwerken, diner

4. No Rules

Je kunt er niet voorbij fietsen zonder er even een blik om te werpen: No Rules straalt op het Marie Heinekenplein en staat bekend om haar concept ‘not another pizzeria’. Naast het fotogeniek interieur en de heerlijke, ongecompliceerde gerechten op de kaart, laat No Rules ook zien dat jij vanaf nu hier goed en geconcentreerd kunt flexwerken. Koop vanaf deze maand een strippenkaart voor maar 10 euro, en je hebt al 10 kopjes koffie te pakken. Van 12:00 tot 18:00, is het restaurant open als ‘working space’. Deze actie is geldig is vanaf september en mag je binnenlopen wanneer je maar wilt. Buiten de werkuren om, geniet je op het zonovergoten terras – met wellicht een glaasje rosé erbij als afsluiter. Door de fijne sfeer, personeel en ongekende rust is het een van de fijnste werkplekken in de Pijp.

No Rules

No Rules

Marie Heinekenplein 5-8, Amsterdam

 

5. The Student Hotel West

Onlangs is het Student Hotel in Amsterdam West compleet gerenoveerd. Hoewel het geniale concept in de beginjaren gefocust was op Internationale Studenten is ‘het nieuwe hotel’ veel meer dan enkel wat gemeubilairde kamers. Het is een ontmoetingsplek voor creatievelingen. Super snelle wifi, een relaxte vibe en heerlijk eten. Een solide basis voor een productieve werkdag. Ook in het Student Hotel kun je zowel alleen, maar ookt met een groep terrecht voor brainstormsessies en serieuze meetings.

The Student Hotel Amsterdam West

Jan van Galenstraat 335, Amsterdam 

Overnachten, meeten, flexwerken