Hoe moet je twee mensen aan elkaar koppelen?

Zomaar twee mensen bij elkaar zetten, zonder enige voorinformatie, dat werkt niet. Als het aankomt op het koppelen van twee personen, dan komt er veel meer bij kijken. Om ervoor te zorgen dat je met succes slaagt is het belangrijk met een aantal dingen rekening te houden. Wij hebben de 8 belangrijkste punten hoe je twee mensen met elkaar kunt koppelen.

 

1. Heb niet te veel verwachtingen

Hoe kun je nu precies twee mensen succesvol met elkaar koppelen? Alleen omdat je denkt dat twee mensen perfect voor elkaar kunnen zijn, wil nog niet zeggen dat ze nog lang en gelukkig samen zullen eindigen. Net zoals je geen verwachtingen zou moeten hebben bij het ingaan van een date, zou je ook geen verwachtingen moeten hebben bij het koppelen van twee personen. Door dit wel te doen leg je alleen maar druk op jezelf en op hen.

2. Pas op bij het geven van informatie

Wil je ervoor zorgen dat twee personen met succes worden gekoppeld? Dan is het belangrijk van tevoren niet alle ins en outs over die persoon te vertellen. Bied basisinformatie aan, maar niet te veel. Alles wat verder gaat dan hun baan, leeftijd, gevoel voor humor en misschien een hobby, is te veel. Je zorgt ervoor dat je vriend een foto in zijn hoofd maakt, of een fantasie die deze persoon niet waarmaakt.

3. Neem eerst contact met hen op

Als je twee personen aan elkaar wil koppelen, is het altijd verstandig van tevoren contact met ze op te nemen. Wees voorbereid en kom erachter wat ze willen. Ondanks je een vriend hebt die misschien al enige tijd vrijgezel is, wil dit nog niet zeggen dat hij zelf ook op zoek is naar een partner. Zorg ervoor dat je eerst toestemming krijgt van beide partijen.

juiste match

4. Ga goed na wie je koppelt aan elkaar

Als je overweegt personen aan elkaar te koppelen is het altijd verstandig de redenen te bedenken waarom ze zo goed bij elkaar zouden passen na te gaan. Verschillen beide personen te veel van elkaar? Dan weet je door het nagaan van de redenen of je überhaupt een poging tot koppelen moet doen.

5. Vertel subtiel dingen over de ander

Als twee vrienden elkaar nog niet hebben ontmoet, is het slim om subtiel al wat informatie over de ander te vertellen. Je zou eventueel zijn of haar naam toevallig kunnen laten vallen. Vertel in een gesprek dat een vriend of vriendin van jou zich in dezelfde dingen interesseert als die van de andere persoon. Laat nog niet weten wat je verdere gedachten zijn over de twee samen, maar laat gewoon wat namen rondslingeren. Het is wel belangrijk niet te veel te overdrijven en het bij de kleine details te houden.

6. Ga even weg ze een moment met elkaar te geven

Zijn jullie met een groep of met z’n drieën? Geef ze dan ook even het moment samen wat tijd door te brengen. Door de twee personen die je zou willen koppelen even alleen te laten, kunnen ze elkaar beteer leren kennen. Belangrijk is rekening te houden met het moment. Door ze te lang alleen te laten kun je ongemakkelijke situaties creëren.

7. Vraag of ze allebei vrijgezel zijn

Hoewel je bij de meeste vrienden het antwoord al weet, is het toch verstandig altijd van tevoren de vraag te stellen of ze vrijgezel zijn. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat ze al bezig zijn met een ander. Vraag beide personen op een subtiele manier of ze vrijgezel zijn en openstaan voor de liefde. Overtuig ze over de voordelen van een relatie en motiveer ze op zoek te gaan naar een leuke partner.

8. Zet er niet te veel druk achter

Het koppelen van een goede maat aan een dame is natuurlijk leuk. Belangrijk is wel om dit niet té graag te willen. Wanneer je blijft pushen en het te graag wil, zou je ervoor kunnen zorgen dat het stuk loopt. Laat gebeuren wat er gebeurt en dan zal het allemaal wel op zijn plek vallen.