Wordt nu de nieuwe bewoner van dit Italiaanse dorp

Misschien is Biccari jouw toekomstige woonplek. Biccari is een klein en pittoresk dorp gelegen in een mooie Italiaanse streek. Wie weet is jouw droom om naar het buitenland te emigreren er altijd al geweest, maar ben je er gewoonweg nog niet aan toegekomen om die te verwezenlijken, of heb je er geen geld voor.

De burgemeester van Biccari, Mignogna, doet een oproep aan elke avonturier die er niet voor terugdeinst om opeens de stap naar een andere cultuur, woning en stad te maken. Hij is namelijk bang dat Biccari op korte termijn volledig wordt omgetoverd tot een spookstad. En om dat te voorkomen heeft de burgemeester een goede aanbieding in petto.

 

Steeds minder mensen in Biccari

In Biccari wonen nog maar zo’n 2000 inwoners. Dat aantal is minder dan de helft van het aantal in de jaren vijftig. Bovendien blijft het aantal inwoners van het Italiaanse dorp steeds meer teruglopen. Als het aan burgemeester Mignogna ligt worden de vrijstaande huizen gevuld door nieuwe bewoners. Zo kan er een nieuwe generatie ‘Buccari-inwoners’ ontstaan.

Italiaanse dorp

Nieuwe woningen voor lage prijzen

Een leuk idee, waar mensen in de omgeving vast voor te porren zijn. Dat zou je misschien denken, maar toch is er nog niet veel animo voor. Verhuizen naar een dorp dat steeds kleiner en kleiner wordt, is natuurlijk alles behalve ideaal. Door de burgemeester zijn er 20 woningen vrijgemaakt voor mensen die de stap toch durven te maken. Wat blijkt? Om een nieuwe inwoner van het Italiaanse dorp te worden hoeft men niet veel te betalen. De prijzen liggen tussen de € 7.500 en de € 13.000 voor een woning. Door die prijs is het aanbod opeens een stuk aantrekkelijker. Is zo’n woning in Italië toch niet helemaal waar je naar op zoek was? Check dan eens de dikke villa die de zoon van David Beckham heeft gekocht. Je hebt er een grotere portemonnee voor nodig, maar ja, kijken mag altijd.

Italiaanse dorp