Unieke veilingen genoeg dit jaar

Er zijn wel veel unieke veilingen geweest in de afgelopen tijd, maar dit jaar sprongen er wel een paar bovenuit. De meest uiteenlopende producten gaan onder de hamer en ook voor deze items geldt: hoe ouder, hoe duurder.

Duurste wijn

Deze wijn is onder de hamer gedaan voor maar liefst 558.000 dollar. Het ging om de Romanee-Conti uit 1945. Hij heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd doordat er een geheim compartiment in de kelder was gemaakt om deze te bewaren. Hierdoor is hij nooit ontdekt door de nazi’s en altijd bewaard gebleven. De koper van deze unieke veiling is niet bekend, maar die zal dit flesje vast ook voor een speciaal moment bewaren.

Duurste sneakers

Over astronomische bedragen gesproken: deze sneakers zijn verkocht voor 437.500 dollar. Dit iconische paar hardloopschoenen uit 1972 is ontworpen door een van de oprichters van Nike en heeft een grote historische waarde. De schoen met de bijnaam ‘Moon Shoe heeft zijn iconische zool doordat de maker geïnspireerd raakte door het wafelijzer waar zijn vrouw mee bezig was.

unieke veiling

Duurste whisky

De allerduurste whisky die ooit geveild is komt uit Japan en ging weg voor een bedrag van 300.000 dollar. In Hong Kong was dit jaar een veiling specifiek voor wijnen en sterke drank en daar komen dus de echte liefhebbers op af. De Yamazaki Single Malt whisky werd verkocht voor meer dan het dubbele dan de verwachte prijs.  Er zijn slechts 50 flessen van deze 50 jaar oude whisky gemaakt, wat er voor zorgt dat dit veilingstuk echt bij de meest unieke veilingen hoort.

Unieke Pokémon-kaarten

Om de nostalgie nog maar even te strelen halen we deze originele doos Pokémon-kaarten erbij. De speelkaartjes vallen momenteel onder een van de duurste stukjes karton die je kunt krijgen, omdat er van de oude versies nog maar zo weinig zijn. Dit exemplaar is een ongeopende doos kaarten uit 1999, toen de 1st Edition Limited Printing uitkwam. Het beginbedrag van deze unieke veiling was 35.000 dollar en is waarschijnlijk veel hoger dan dat uitgevallen.

unieke veilingen