De duurste Japanse whisky

Het gaat om de Japanse whisky ‘Yamazaki single malt’. Deze is meer dan 50 jaar oud, wat de waarde van een whisky vaak al wel bepaalt. Om het te kenmerken als ‘duurste Japanse whisky’, dan moet het natuurlijk wel van goede huize komen. Maak je geen zorgen, dat komt helemaal goed.

Tijdens een veiling in Hong Kong, die specifiek gericht is op wijnen en sterke drank, werd deze flink gerijpte likeur geveild. Vrijwel iedereen ging ervan uit dat deze Japanse whisky een bedrag tussen de $90.000 en $140.000 zou opleveren, wat natuurlijk een aardig bedrag is. Zoals je kan verwachten was dit niet helemaal het bedrag waar de Japanse whisky voor de deur uit ging. Deze lag namelijk iets hoger. The Yamazaki ging uiteindelijk voor net iets minder dan $300.000 (!) over de toonbank. De koper is nog niet bekend, maar de whisky wereld zou toch erg graag willen weten wie het is. Omdat er slechts 50 flessen van deze whisky zijn gemaakt is de hoge prijs enigszins te verklaren. Toch is het echt een absurd bedrag.

duurste whiskey

Mocht je toch voor een whisky willen gaan die iets scherper geprijsd is, dan hebben wij een selectie met 10 heerlijke whiskey voor in de zomer. Misschien dat je met deze prijsjes iets vrolijker wakker wordt, de volgende ochtend!