Mooiste bioscopen ter wereld

Het gaan in dit artikel om de mooiste bioscopen ter wereld. Mocht je meer geïnteresseerd zijn in Nederlandse bioscopen, bekijk dan eens dit artikel met de meest luxe binnenlandse bioscopen. Mocht je ooit in het buitenland zijn, zou je een van de volgende bioscopen kunnen bezoeken.

5. Olympia Music Hall

Misschien heb je in de Pathé weleens de zogenaamde ‘loveseat’ gereserveerd. Niet heel gek, want het is comfortabel en ook nog eens romantischer dan normale bioscoopstoelen. Maar het kan nog gekker. In de Olympia Music Hall in Frankrijk kun je bijvoorbeeld als stel genieten van je film in een volledig opgemaakt bed. Dat is romantisch en comfortabel!

biscoop

4. Disney Sci-fi Dine-in Theater

Iedereen kent ze wel: de klassieke Amerikaanse drive-in. Een bioscoop waarin je vanuit je auto een film kijkt. In het pretpark Disneyland in Florida kun je een zowel een film kijken vanuit een klassieke jaren ’50 auto als een volledige Amerikaanse maaltijd eten. De droom van elke filmliefhebber.

3. Kurshumli An

Ooit weleens een film willen kijken in een theater uit de 15e eeuw? Als je dat namelijk zou willen, moet je naar Macedonië. Daar ligt een eeuwenoud openluchttheater dat is omgebouwd naar een bioscoop. Het theater ziet er fantastisch uit en oogt mysterieus. Een spannende horrorfilm zou in deze bios goed tot haar recht komen.

bioscoop

2. Electric Cinema

Een luxe, klassieke bioscoop. Dat is de Electric Cinema in Engeland. Er zijn er maar liefst twee van en dat is maar goed ook, want deze bioscoop is echt het bezoeken waard. Het heeft iets weg van een oude theaterzaal waar stand-up comedy wordt gehouden, maar er worden gewoon films gedraaid.

bios

1. Elgin & Winter Gardens Theatres

Dit is de absolute nummer één in dit lijstje. Alleen de foto’s zijn al magisch. De Elgin & Winter Gardens in Toronto was oorspronkelijk een bioscoop voor stomme films (films waarbij er gen geluid te horen is), maar er worden nu natuurlijk gewoon moderne films gedraaid. De entreeprijs is daarentegen waarschijnlijk niet de meest goedkope op deze lijst. Maar mocht je ooit in Canada zijn, is het bezoeken van deze bioscoop het zeker waard.

bios