Bier

De sleutelmethode

Soms is het gebruik van een echte sleutel de enige sleutel tot het openen van een fles bier. Houd eerst je biertje bij de nek in één hand en plaats een gewone huissleutel onder de randen van de dop. Gebruik vervolgens uw sleutel als een hefboom om een ​​van de richels te forceren. Duw de ribbels een paar keer uit zodat er een gat ontstaat en je de sleutel goed tussen de richels krijgt. Zodra je sleutel op zijn plaats zit, duw je de dop omhoog en duw je hem eraf.

De tweede flesmethode

Eerlijk is eerlijk, één bier is geen bier. Het komt maar zelden voor dat er geen ander bierflesje in de buurt is van je nog dichte biertje. Dat is een goed gegeven, want het enige dat je nodig hebt voor deze methode is een tweede fles. Plaats de dop of een fles onder de geribbelde rand van de andere fles. Geef een flinke hengst aan de bovenste fles en de dop springt er meteen van af.

Heineken Bier Openen

De riem (gesp)methode

Je hebt dan niet altijd een bieropener bij de hand, een riem is wel een must have. Als dit niet zo is, dan wordt het eens hoog tijd om je kledingkeuzes te heroverwegen. Begin eerst met het verwijderen van je riem en zet de gesp strak onder de dop van je biertje. Druk vervolgens met je duim op de andere rand van de gesp en de dop moet er meteen afspringen. De volgende stap wordt naarmate je meer biertjes drinkt lastiger: doe je riem weer aan.

Mocht het na deze tips nog niet lukken, dan is het misschien handiger om bier uit blik te gaan drinken.

Wijn

De sla-methode

Het is tijd om terug te keren naar de basis en dingen op een eenvoudiger manier te doen. Om te beginnen wikkel je de fles wijn in een beschermende handdoek terwijl je de fles stevig met beide handen vast blijft houden. Zorg ervoor dat de zijkant en onderkant bedekt is, maar houd de bovenkant vrij. De onderkant tik je daarna tegen een vlakke kant, zoals een muur of een boomstam. Deze truc werkt door de druk van de wijn tegen de kurk te gebruiken.

De duw-methode

Voor deze methode heb je een lang, hard apparaat nodig zoals een huissleutel of een pen. Hiermee moet je de kurk duwen totdat deze niet meer vast zit in de hals van de wijn. Hoewel deze methode effectief is, heb je nog steeds een drijvende kurk in de wijn. Vergeet deze dus niet tijdens het schenken terug te duwen met het eerder gebruikte voorwerp.

Wijn Wine Man Openen

De paperclip-methode

Je hoeft geen fervent visser met een wijnprobleem te zijn om deze methode te gebruiken, maar het hèlpt wel. Het enige dat je nodig hebt is een fles wijn, paperclips en een pen. Begin met het rechttrekken van de paperclips. Probeer de U-vorm intact te houden. Plaats een van de kleine U’s in de fles tussen het glas en de kurk totdat een van de kleine U’s zich onder de kurklijn bevindt. Draai vervolgens de paperclip zo’n negentig graden zodat jouw haak de kurk uitsteekt wanneer je deze omhoog trekt. Herhaal dit proces aan de andere kant van de dop met uw andere paperclip. Zodra deze beide op hun plek zitten, maak je de twee grotere U-vormen aan de bovenkant recht en draai je de uiteinden samen totdat je een geïmproviseerde handgreep hebt gemaakt. steek een pen onder de draden en trek de kurk er uit.