De carrière van Mattie Valk als radio dj

Mattie Valk begon zijn carrière bij een lokale radiozender uit Dordrecht. Uiteindelijk kwam hij bij de publieke omroep terecht. Het is in die tijd gelukt om door te groeien en een job te krijgen bij Q-Music. In 2011 kreeg hij samen met Wietze de Jager een programma op de zondag tussen 20:00 en 00:00. Dit programma werd een succes, waardoor Mattie en Wietze op een gegeven moment iedere doordeweekse ochtend te horen waren.

Helaas eindigde de samenwerking tussen Mattie en Wietze in een ruzie. Het leek erop dat de twee zouden overstappen naar Sky Radio. Het was de bedoeling daar hun programma voort te zetten, maar Mattie tekende zonder dat Wietze dit wist nog een contract bij Q-Music. Dit leverde hem een jaarsalaris van 600.000 euro en een Tesla op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mattie Valk (@mattievalk)

Geen slechte deal, maar Wietze was not amused en wilde niet langer met hem samenwerken. Bij Q-Music blijven was voor Mattie zijn carrière geen slechte zet, want vorig jaar was dit het meest beluisterde radiostation van Nederland. Uiteindelijk werden de dj’s hiervoor beloond, met een nieuwe drie-jarig contract en een salaris die tonnen oplevert. Door Mattie zijn succes kan hij zich inmiddels multimiljonair noemen.

Het salaris geeft het vermogen van Mattie een flinke boost

Met een riant salaris van tonnen per jaar, is het slechts een kwestie van tijd voordat je de miljoen intikt. Het vermogen van Mattie Valk is dan ook 10 miljoen euro in totaal. Uiteindelijk heeft hij een penthouse van € 640.000 euro op de kop weten te tikken. Hij is dus een grootverdiener net als Gerard Ekdom en Giel Beelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mattie Valk (@mattievalk)

Dat je dus als bekende radio dj een aardig zakcentje verdient, is wel te zien aan het leven van Mattie. Dus ook zijn collega Marieke Elsinga heeft het niet slecht voor elkaar.