Mattie Valk en Marieke Elsinga nemen plaats op het terras

Misschien wel iets waar menig Nederlander de afgelopen tijd het meest naar uit keek: het openen van de leukste terrassen. Hoewel we de afgelopen maanden voornamelijk ons biertje vanuit thuisfront moesten drinken, kwam hier de dag na Koningsdag dan eindelijk een einde aan.

Restaurants, kroegen en horecagelegenheden sloegen van 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s avonds hun deuren weer open en bezorgden de liefhebber hun favoriete en langverwachte hapje en drankje. Een grote glimlach op het gezicht van menig Nederlander die een dinsdag een plek wist te trotseren op het terras. Op veel plekken was het namelijk zo druk dat het bijna onmogelijk was ergens een tafel te regelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke)

Ondanks dat de terrassen open zijn, moeten we het helaas deze week doen met de regen van ons kikkerlandje. Mattie Valk en Marieke Elsinga, bekend van hun ochtendprogramma op het Nederlandse radiostation Qmusic, lieten zich niet tegenhouden door het wisselvallige weer en schoven hoe dan ook aan voor een heerlijke donderdagmiddag borrel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mattie & Marieke (@mattiemarieke)

De twee deelden onlangs een foto op Instagram met de caption “We kunnen, dus we zullen. Proost!”, wat bij velen heel wat komische reacties opriep. Mattie Valk en Marieke Elsinga lieten met de Instagram-post weten niet van suiker te zijn en zelf te genieten van een ijskoud biertje en een goed glas rode wijn, in deze koude temperaturen.