Het salaris van Matthijs van Nieuwkerk

Het salaris van Matthijs was met enig regelmaat een punt van discussie in de media. Uiteindelijk heeft de NPO toen een regel ingevoerd, waardoor presentatoren niet boven de Balkenende norm konden verdienen. Maar alsnog heeft Matthijs van Nieuwkerk niks te klagen, als het om zijn salaris gaat. In 2020 tijdens zijn laatste 3 maanden DWDD, verdiende Matthijs van Nieuwkerk zo’n 299.800 euro. Dit bleek uit de jaarcijfers van BNNVARA. Dat hebben we wel eens voor minder

Nieuwe programma’s van Matthijs

Tegenwoordig kunnen we Van Nieuwkerk nog steeds op de televisie zien. Hij maakt nu het programma ‘Matthijs Gaat Door’. Matthijs van Nieuwkerk is er namelijk van overtuigd dat ook in het weekend er genoeg dingen zijn om te bespreken, en zo is dat.


Daarnaast is hij ook bezig met een pop-quiz op de Vlaamse televisie. Hij geeft zelf aan dit niet voor het geld te doen, maar na 15 jaar De Wereld Draait Door hoeft dat ook niet meer. Of hij gaat doorbreken en net zo’n beroemdheid wordt als Philippe Geubels, dat is nog maar de vraag.

De presentator heeft dus aardig wat verdiend, maar het is nog niks vergeleken met het salaris van Ellen DeGeneres. Zij is misschien wel de best betaalde tv-host ter wereld. In de Verenigde Staten is het allemaal net wat groter, maar ook op de Nederlandse tv en radio kun je overigens goed verdienen. Daar weet Mattie Valk alles van.