Geubels gevoel voor humor is onbegrensd

In een samenleving die steeds vaker aan verandering onderhevig is, kan humor een aantrekkelijk wapen zijn. Humor relativeert, maar kan ook onbegrepen worden. Wat nog veel belangrijker is voor het begrip humor, is de tijdsgeest. Hoe je zo’n vijf jaar geleden nog weg kon komen met harde seksistische grappen, moet je vandaag de dag uitkijken als komiek zijnde. Grappen worden niet begrepen en voor je het weet ben je op Twitter bekend als xenofoob of racist. Waar ligt dus de grens en welke humor is nog acceptabel? Philippe Geubels, zeker niet de komiek die bekend staat om zijn subtiele grappen, gaat de grens opzoeken in Taboe.

De Slimste Mens

De Vlaamse cabaretier Philippe Geubels is een creatieve duizendpoot. Naast zijn optredens in de Vlaamse versie van De Slimste Mens, is hij een veel gevraagd spreker en treed hij regelmatig op in zowel Nederland als Vlaanderen met zijn voorstellingen. Een flinke dosis grove humor is daarbij zijn handelsmerk. Bekend zijn die verbale aanvallen die hij, waar mogelijk in samenwerking met collega-jurylid Jeroom, loslaat op de presentator. Met name het gebit van de presentator, Erik van Looy, moet het regelmatig ontgelden.

taboe

De gasten van Geubels

De kenmerkende humor van Geubels staat dan ook centraal in het programma Taboe. In zijn vakantiehuis ontvangt hij vier mensen waar hij een week mee optrekt om te achterhalen hoe scherp of grof humor kan en mag zijn. Hierbij gaat Geubels geen enkele confrontatie uit de weg. Op die manier komen tal van thema’s aan bod waaronder het leven meteen handicap, een ernstige ziekte of obesitas. Minderheden worden ook niet gespaard en dus zien we het hele scala aan groepen voorbij komen: gekleurde mensen, homoseksuelen, biseksuelen en mensen met de een of andere beperking.

De serie ‘Taboe’ is vanaf zaterdag 31 augustus elke week te zien op RTL4 en is ook te bekijken via Videoland.