De regisseur van Kingsman pleit voor Henry Cavill

De regisseur van Kingsman, Matthew Vaughn, werkt momenteel zelf aan een nieuwe spionagefilm genaamd Argylle. De film zal gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Ellie Conway, dat nog moet verschijnen. Het volgt Argylle, die ook bekend staat als de beste spion ter wereld. Voor de rol had hij iemand nodig die zo’n personage als James Bond kon spelen en hij vond dat The Witcher acteur Henry Cavill precies dat was. “Ik moest hem stelen voordat Bond dat deed”, zegt hij in een interview met The Hollywood Reporter. Mission: Impossible regisseur Christopher McQuarrie liet zich in soortgelijke bewoordingen uit en zei dat Henry Cavill een “uitstekende” Bond zou zijn.

henry cavill nieuwe james bond

Welke acteur wordt de nieuwe James Bond?

Henry Cavill heeft zelf ook veel interesse getoond in de rol. Hij heeft er al in 2005 auditie voor gedaan. Iets wat niet veel mensen weten. Hij heeft het zelfs tot de laatste ronde van de overweging voor Casino Royale geschopt, waardoor alleen hij en Daniel Craig overbleven.

Henry haalde het destijds niet vanwege zijn leeftijd. Ze besloten dat een ouder uitziende Bond het meest geschikt zou zijn. De acteur was toen ook nog lang niet het fysieke exemplaar dat hij nu is. Hoewel hij niet per se slecht in vorm was, gaf hij wel toe dat hij niet geschikt was voor een womanizer als James Bond.

Er zijn echter meer gegadigden voor deze nieuwe rol. Benieuwd wie? Bekijk dan de acteurs die kanshebbers zijn voor de nieuwe James Bond.