Er is één ‘item’ dat we iedere dag dragen en dat is ons haar. Wanneer je naar de kapper bent geweest, is het waarschijnlijk de komende maanden redelijk hetzelfde. Daarom kun je maar beter zorgen dat je een kapsel kiest dat én goed bij je past, én nog maanden of jaren mee kan gaan. Zie hieronder de mannen kapsels voor de zomer van 2019:

Korte mannen kapsels

Heb je genoeg van je lange lokken en vind je het tijd voor iets nieuws? Een kort kapsel voor de zomer bezorgt je niet alleen veel minder zweet, het is ook nog eens een heel fris kapsel. Kort aan de zijkant, maar niet millimeter-kort, en lekker losjes bovenop. Het beste product dat je hiervoor kunt gebruiken is wax en een zeezout spray. Spray eerst wat van het zeezout goedje in je haar, verdeel vervolgens wat wax over je handen en smeer het losjes door je haren. Bij dit kapsel hoeft niet elk plukje op de juiste plek te zitten, een beetje speels maakt het juist leuk.

herenkapsels-kort-haartrends-manman haartrends-herenkapsels-kort-manman

Clay en wax voor mannen kapsels:

 

Halflang haar voor mannen

Iets langer haar betekent ook iets langer werk. Voor degene met een gemiddelde haarlengte komt deze zomer een stijl naar voren, waarbij je haar lekker rommelig mag zitten, maar wel in model en die niet in gaat zakken gedurende de dag. Messy but classy. Zorg dat je de juiste producten in huis hebt om deze look te creëren. Een niet te dikke wax is wat je nodig hebt. Wanneer de wax te dik is, zullen de witte plekken in je haren te zien zijn, en dat is niet wat je wilt bij halflange herenkapsels.

kort-haartrends-kapsels-manman haartrends-gemiddeld-2017-manman

 

Lang haar voor mannen

Langer haar bij mannen zien we steeds meer en ook in 2019 blijven we het zien. En die lange lokken mogen best lekker los vallen. Een out-of-bed-look kapsel, alleen dan wel een beetje gestyled. Laat je haar naturel vallen. Gebruik altijd een heat protection spray om te zorgen dat je lokken er gezond en gehydrateerd uit blijven zine. Voor de mannen met haar tot schouderlengte geldt de trend: draag het naar achteren. Maar dit ligt natuurlijk aan je haartype. Mannen met wat dunner, stijl haar zullen deze look gemakkelijker kunnen creëren. Wil je je haar naar achteren dragen, dan kun je het beste een shampoo en conditioner gebruiken. Droog je haar vervolgens, door met een handdoek er zachtjes doorheen te wrijven. Terwijl je haar nog een beetje nat is, kun je het gemakkelijk naar achteren strijken. Creëer de look die jij wilt door een light-hold wax te gebruiken.

haartrends-2017-langhaar-manman lang-haar-haartrends-2017-manman

Shampoo en conditioner voor mannen: 

 

Kapsels voor krullend haar

Mannen met krullen kunnen over het algemeen meer moeite hebben met hun lokken in model te houden gedurende de zomer. De hitte kan ervoor zorgen dat je frisse kapsel, waar je ’s ochtends zo lang mee bezig bent geweest, inzakt. De beste oplossing hiervoor is een kapsel dat kort is aan de onderkant en bovenop de krullen lekker los. Gebruik hiervoor een salt spray op handdoek droog haar en laat het vervolgens natuurlijk opdrogen. Om je krullen vorm te geven, kun je ook een opzetkap op je föhn zetten en zo je krullen stylen zoals jij ze wilt.

haartrends-2017-krullend-manman haartrends-2017-krullen-manman

 

De haren op ons hoofd zijn niet de enige haren die we moeten bijhouden. Want naast onze mannen kapsels moeten we ook de gezichtsbeharing netjes onderhouden. Scheren of naar een barber. Wanneer je je baard laat groeien is het van belang dat deze matcht met je kapsel. Zo ga je helemaal fris de zomer in.