Nieuwe mensen ontmoeten, het is iets wat in onze ogen te weinig gebeurt. Laten we eerlijk zijn, het ontmoeten van een nieuw persoon is niet alleen verfrissend, het opent ook deuren. Hoe buurtborrels in Spanje de dagelijkse gang van zaken zijn, leven wij in ons land vaak op ons eigen eilandje.

Speciaal daarom selecteerden wij 3 toffe spots waar jij ongetwijfeld leuke nieuwe mensen kan ontmoeten:

Een openbaar dakterras

Een dakterras is een heerlijke plek om de zomeravonden door te brengen. Met de vele zonuren zal je hier genieten van een top tijd, met leuke mensen om je heen. Een goede spot in Amsterdam is Restaurant Bureau, gelegen op de 5e verdieping van B. Amsterdam. Een potje tafeltennissen, gezellig met anderen jeau de boulen of gewoon een drankje doen, het kan allemaal. Hier zal je nooit – maar dan ook écht nooit – alleen zijn op een zomerse avond.

Dakterras Amsterdam nieuwe ontmoeten

Mocht een dakterras echt jouw favoriete spot zijn, dan dien je ROEF alvast op je bucketlist te zetten voor volgend jaar. ROEF is het rooftopfestival van Amsterdam en keert jaarlijks terug naar de hoofdstad. Je kan lekker uit de hoogte doen op dit event. Op elk dak valt er wat anders te doen. Feestjes, karaoke, silent disco, spoken word, een hip-hop get down, live-muziek en de tofste performances op de gekste plekken – er is voor ieder wat wils!

Een eigen buurtborrel

Natuurlijk kan je gaan naar een ‘bestaande’ spot. Maar hoe tof is het als je zelf een plek creëert waar je mensen laat samenkomen? Een buurtborrel is het perfecte initiatief om mensen in je omgeving met elkaar in contact te laten komen. Bovendien is dit veel leuker dan zomaar random mensen ontmoeten in een café of club. Mensen in jouw buurt zal je namelijk vaker tegen het lijf lopen. Dagelijks in de supermarkt, bij de wasserette of zelfs gewoon voor de deur wanneer je thuiskomt van je werk. Het zal ervoor zorgen dat jij je niet alleen in je eigen huis thuis voelt, maar ook in je hele buurt.

mensen ontmoeten

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel sociale verbindingen hebben hun omgeving, een grote kans hebben op geluk en succes. Het is allemaal ook wel logisch als je erover nadenkt. Hoe komen de meeste mensen aan een nieuwe baan? Precies, via kennissen. Hoe ontmoeten de meeste mensen hun partner? Inderdaad, via via.

Maar hoe organiseer je dan de perfecte buurtborrel? Stuur gewoon een berichtje rond, via de telefoon of zelfs in de brievenbus van de omwonenden. Nodig zo’n 10 tot 20 mensen uit, zodat je de kans krijgt om met iedereen in contact te komen. Ook is een leuke manier om allerlei vrienden uit te nodigen en hen één taak mee te geven: neem een onbekende +1 mee. Zo leer je op een gezellige avond toch veel mensen kennen en heb je direct een gemeenschappelijke vriend, iets wat natuurlijk helpt.

Zorg bovendien voor een heerlijke delicatessen, maar maak het jezelf vooral niet te moeilijk. Haal lekkere wijnen in huis en zorg voor kleine, gezellige hapjes. Een heel goede zet is Alvalle Gazpacho. Hiermee kan je op een heerlijke manier een spontane borrel houden, waarmee het sociale Spaanse levennaar ons land gehaald wordt. Hoewel het een kant en klare gazpacho is, zal de smaak je omver blazen. Het is gemaakt van onder andere tomaten, ui, Spaanse paprika en komkommer. Een fris gerecht en bovendien heerlijk in combinatie met een schaaltje goede olijven.

alvalle gazpacho

Een gezellig park

In onze hoofdstad zijn parken de uitgelezen plekken om je te bevinden onder de mensen. Tijdens de zomerse dagen zullen mensen hun appartementje verlaten en naar openbare plekken trekken. Ga dan ook lekker naar het Vondelpark, Rembrandpark, Erasmuspark of het Oosterpark, er is keuze genoeg.

Een zomerse namiddag in het park, perfect om even je gedachten te verzetten. Wanneer je zelf het ontspannen zomergevoel hebt, dan is het contact leggen met mensen om je heen natuurlijk veel gemakkelijker. Bovendien hangt er een gezellige sfeer in de zomerse parken en is er een grote verscheidenheid aan mensen. Van jong tot oud en van studenten tot full time werkenden.

parken

Ook is er veel te doen in een park. Zo kan je op verschillende manieren met mensen contact leggen. Zet je BBQ op plekken waar het mag en neem gewoon net wat extra mee. Maak de sfeer door een speaker mee te nemen en verzamel mensen met de leukste hitjes. Trap een balletje of neem een frisbee mee. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Al met al dien je gewoon in het diepe te duiken. Het ontmoeten van nieuwe mensen en het hebben van goede connecties met de mensen om je heen is een echte verrijking van jouw leven.