Fear City: New York vs The Mafia

In de hectische jaren 70 en 80 waren er vijf grote maffiafamilies in New York met heel veel geweld. De meeste van deze gangsters zaten in clubs die alcohol schonken (zonder vergunning). Zij hielden zich bezighielden met heftige overvallen en oorlogen en regelden ook de bouw, de havenarbeiders en vismarkten. Ze hadden overal connecties. Hoewel alles goed geregeld was bij ‘La Cosa Nostra’, besloten de FBI-agenten iets onmogelijks te proberen: de maffia uit te schakelen.

IMDb-score Fear City: New York vs The Mafia: 7.1 / 10

Mumbai Mafia: Police vs The Underworld

In de jaren 90 ontstond onder de wereld van de straten van Mumbai, waar dagelijks schietpartijen en dus ook moorden plaatsvinden. Normale burgers leefden in angst, om niet op het criminele pad te komen. Het aantal mensen in de criminaliteit nam toe en de politie leek machteloos tegenover de criminelen, die geen enkele vorm van angst toonden. Hoe de politie de groei van deze criminaliteit aan probeerde te pakken, zie je in Mumbai Mafia.

IMDb-score Mumbai Mafia: Police vs The Underworld: 6.5 / 10

Vendetta: Guerra nell’antimafia

Sicilië heeft een moedige ‘antimaffia’-coalitie. Hierin volgen we de mensen die strijden tegen de georganiseerde misdaad op Sicilië, met unieke aandacht tussen twee personen. Pino Maniaci, een tv-journalist, en Silvana Saguto, een machtige rechter. Maar wat gebeurt er als zij zelf beschuldigd worden van criminele activiteiten?

IMDb-score Vendetta: Guerra nell’antimafia: 6.7 / 10

Io sono Libero

Libero Grassi is een kledingmaker uit Palermo die publiekelijk beschermingsgeld weigert te betalen aan de maffia. In deze documentaire wordt hij door een journalist gevolgd. Wat gaat er met hem gebeuren nu hij een makkelijke prooi is?

IMDb-score Io sono Libero: 6.8 / 10

How to Become a Mob Boss

In How to Becoma a Mob Boss word je meegenomen naar beroemde grote maffiabazen. Je ziet dan de duistere donkere wereld van de maffia en waarschuwt wat er met je kan gebeuren als je al die dingen probeert na te gaan.

IMDb-score How to Become a Mob Boss: 6.6 / 10

World’s Most Wanted

In deze maffia documentaire op Netflix wordt de aandacht gevestigd op ’s werelds meest gezochte criminelen, die worden verdacht van de meest heftige misdrijven. Ondanks alle hoge beloningen voor tips over de zware criminelen en wereldwijde onderzoeken, zijn ze toch erin geslaagd om de arrestaties te ontlopen en zijn ze nog steeds op vrije voeten.

IMDb-score World’s Most Wanted: 7.1 / 10

Dirty Money

In de documentaire Dirty Money kijk je naar gretige en foute besluiten in bedrijven. Het laat sommige mensen zien dat ze zich lieten verleiden door een erewoord van macht en heel veel geld, zonder echt te weten wat de heftige gevolgen daarvan zijn.

IMDb-score Dirty Money: 8.1 / 10

Inside the Criminal Mind

Is je opvoeding allesbepalend of ben je aangeboren een crimineel? Deze documentaire beantwoordt deze vraag, die al twee eeuwen lang de mensen bezighoudt. Door meer onderzoek te doen, komen we steeds een stapje dichter bij het antwoord. Ook geeft het je een inzicht over hoe onderzoekers keken naar het gedrag van de maffia, moordenaars, ontvoerders en topcriminelen.

IMDb-score Inside the Criminal Mind: 5.4 / 10

Rocco Chinnici

Rocco Chinnici, een Italiaanse rechter en ambtenaar, voert een strijd tegen een georganiseerde misdaad die uiteindelijk zijn leven kost. Zijn dochter Caterina vertelt door haar ogen en wil hetzelfde leven leven als haar vader.

IMDb-score Rocco Chinnici: 7.1 / 10

Las Cintas de Rosa Peral

Last but not least past ‘Las Cintas de Rosa Peral’ goed in de lijst van de Netflix maffia documentaires. Op 1 mei 2017 hebben agenten Rosa Peral en haar vriend Albert López een heftige misdaad gepleegd. Ze hebben Pedro Rodríguez, de partner van Rosa en tevens een agent, om het leven gebracht. Rosa heeft tot wel 25 jaar gevangenisstraf gekregen en in deze documentaire wordt haar kant van het verhaal verteld. Haar beste vrienden, advocaten en ook de journalisten komen aan het wordt.

IMDb-score Las Cintas de Rosa Peral: 5.4 / 10

Dit was onze lijst van de tien beste maffia documentaires die te zien zijn op Netflix. Het is zeker een kijkje waard. Op zoek naar nog meer kijkvoer? Bekijk dan de beste true crime documentaires op Netflix volgens IMDb.