Dirty Money op Netflix

Het eerste seizoen van Dirty Money bestaat uit zes afleveringen die los van elkaar gekeken kunnen worden. Het gaat namelijk om losse verhalen die telkens een ander persoon of bedrijf onderzoeken. Een mix van absurditeit en realisme voeren de boventoon in de afleveringen waarbij ook daders aan het woord komen. Verschillende grote namen worden onderzocht zoals Volkswagen, HSBC, Martin Shkreli (één van de meest gehate mannen van Amerika) en zelfs de huidige president van Amerika, Donald Trump. De kijker wordt meegenomen in intrigerende verhalen waarbij er veel slachtoffers zijn gevallen. De grote vraag is of deze grote bedrijven en mensen wel berecht kunnen worden, of dat ze boven de wet staan.

Dirty Money MAN MAN

De beste aflevering van deze documentaire

In onze ogen is de aflevering genaamd Drug Short het pareltje van deze documentaireserie. Deze aflevering gaat over de manier waarop de farmaceutische industrie in handen van Wall Street is gevallen. De relatief kleine bedrijven hebben grote ambities, soms zelfs een monopolie op een bepaald medicijn en veel geld geïnvesteerd in research. Dan denk je: die zijn veilig. Het antwoord: alles behalve. Zij worden opgekocht door de grote spelers in de markt, die vervolgens de laboratoria sluiten en de prijzen opkrikken (zelfs keer tien of zelfs meer). Dit is niet alleen een ramp voor de kleine bedrijven, maar al helemaal voor de patiënten die radeloos zijn. Is geld voor de bedrijven zo’n grote drijfveer dat het ten koste moet gaan van mensenlevens? Hoe hard het ook is, het heeft er in dit geval alle schijn van.

De serie is al te zien op Netflix en je kan zelfs de afleveringen door elkaar kijken als je geen zin hebt om ze allemaal te bekijken. Ben jij een echte ondernemer en wil je meer business series zien? Check dan deze documentaires over financiën.