Travis Kalanick is de oprichter van Uber

Travis Kalanick richtte in 2009 Uber op. Tot 2017 was die ook de topman bij het gigantische bedrijf. Na een aantal schandalen was het echter tijd voor hem geworden om Uber te verlaten. Wel heeft hij nog aandelen van Uber. Aan dit avontuur heeft Travis natuurlijk veel geld overgehouden. Daarom heeft hij het zich kunnen veroorloven om deze extreem luxe villa te kopen.

De villa begeeft zich in Los Angeles

De villa is gelegen in de rijke wijk van Los Angeles: Bel Air. Alle huizen die hier liggen worden aangeboden voor een zeer riante prijs. Het huis van Travis Kalanick ligt op het Bellagio Estate, waar hij de beschikking heeft over maar liefst 1.850 m2 woonruimte. Hij betaalde voor de villa een prijs van wel 43 miljoen dollar. Dit is natuurlijk een bizar gedrag, maar is nog niks vergeleken met de originele vraagprijs. Die bedroeg namelijk wel 75 miljoen dollar. Travis Karanick kon deze villa dus krijgen voor ‘een koopje’. Hij heeft door de coronacrisis zijn kans schoon gezien om zo’n woning voor een relatief lage prijs aan te schaffen. Voor de rest in Californië worden er namelijk opvallend weinig huizen verkocht.

Travis Kalanick uber oprichter villa
Foto via: Hilton & Hyland

 

Wat zit er allemaal bij de villa

Het is alweer een tijdje geleden dat dit huis zijn eerste levenslicht zag. Daarvoor moeten we namelijk terug gaan naar de jaren ’20 toen dit huis in Spaanse koloniale stijl is gebouwd. Het huis is vorig jaar nog volledig gerenoveerd. Travis Kalanick hoeft dus niet bang te zijn dat zijn nieuwe onderkomen verouderd is. Bij de villa zit ook nog een tennisbaan, en een wijnkelder waar wel 7000 wijnflessen in passen.

Check hieronder een paar beelden van de villa:

nieuwe villa Travis Kalanick
Foto: Hilton & Hyland
Travis Kalanick uber oprichter villa
Foto: Hilton & Hyland

 

Travis Kalanick uber oprichter villa
Foto: Hilton & Hyland

Check de website van de makelaar voor meer info.

Elon Musk heeft ook een villa in zijn bezit die heel wat centjes waard is. Travis Kalanick is niet de enige die pas een nieuwe villa heeft aangeschaft. Harry en Meghan hebben namelijk deze vette villa gekocht.