Oefeningen om thuis je borstspieren te trainen

Wanneer je je borstspieren traint heb je vooral te maken met zwaartekracht en je eigen gewicht. Hierdoor is het gemakkelijk om deze oefeningen thuis op te pakken. Dit neemt niet weg dat hier veel oefeningsvariatie in mogelijk is. De volgende vier oefeningen zijn ideaal als je nog even voor je gaat slapen een snelle work-out wil doen. Hou ze vol en je ziet je borstspieren ongetwijfeld groeien.

Oefening 1: de push-up

De push-up. Dit is misschien wel de meest bekende en straight-forward oefening die je kunt doen voor je borstspieren. Dit neemt niet weg dat velen hem nog steeds fout doen. Het is de kunst om de push-up goed uit te voeren. Bij de push up is het heel belangrijk om te letten op je vorm. Met deze oefening train je meerdere spieren tegelijk, maar vooral je borstspieren. Voer deze oefening vooral rustig uit zodat je je borstspieren maximaal prikkelt.

 

Tips:

  1. Houd tijdens de oefening je rug recht om blessures te voorkomen
  2. Zet je armen niet te breed uit elkaar, schouderbreedte is het beste
  3. Als je merkt dat deze push up nog lastig voor je is kan je de oefening ook op je knieën uitvoeren in plaats van op je tenen. Je hebt dan minder gewicht om omhoog te duwen.
  4. Als variatie kan je je handen ook breder uit elkaar zetten, je traint dan vooral de buiten zijde van je borstspieren.

Oefening 2: de diamond push-up

De diamond push-up. Deze oefening is een variatie van de eerder genoemde push-up. Met deze oefening train je vooral de binnenkant van je borstspieren doordat je je handen dichter bij elkaar zet. Goed om te weten is dat de oefening best lastig kan zijn als je nog niet zo getraind bent, omdat het nogal zwaar is. Probeer hem uit. Maar mocht de diamond push-up nog te lastig zijn, probeer dan je fysiek op te bouwen met normale push-ups.

 

Oefening 3: incline/decline push-up

De incline/decline push-up. Met deze excercise heb je twee oefeningen in één te pakken. Hierdoor train je ook twee spieren in een, namelijk de boven- en onderkant van de borstspieren. Door de push-up schuin uit te voeren wordt door de zwaartekracht bepaald waar je zwaartepunt komt te liggen. Hierdoor ondervindt je lichaam de meeste weerstand, waardoor je spieren de prikkel krijgen om sterker te worden en verder te groeien.

 

Oefening 4: de chest dip

De chest dip. We vonden het passend om te eindigen met de zwaarste oefening. Met deze oefening train je optimaal je borstspieren. Let er wel goed op dat je je evenwicht goed bewaart. We gaan deze oefening namelijk werken met twee stoelen tegenover elkaar. Op deze stoelen ga je leunen met je handen, hier gaat dus veel gewicht op komen. Let er daarom goed op dat je goede stoelen pakt die stevig op de grond staan om blessures te voorkomen.