The Big Nugget-bus

De Big Nugget is een samenwerking tussen Ford en camperproducent Westfalia. De mini camper rijdt op het onderstel van een Ford Transit bus. In de camper vind je helemaal voorin de stoelen voor de bestuurder en bijrijder. Daarnaast zijn er nog drie ruimtes gemaakt: een keukentje (inclusief eettafel en bank), een badkamer en een slaapkamer. Een volwaardig tiny house op wielen.

Ford bus 2020

In de slaapkamer staat een ingebouwd tweepersoonsbed van ongeveer twee meter lang. Je kunt ook de helft van het bed nog inklappen zodat je meer opslagruimte hebt. In de keuken kunnen de stoelen van de chauffeur en bijrijder 180 graden gedraaid worden, zodat deze precies aan de eettafel passen. In het keukentje vind je ook een gasfornuis met twee pitjes, een gootsteen, voldoende opslagruimte en een koelkast met een inhoud van 70 liter. De camper heeft zelfs een boiler, zodat je warm water kunt gebruiken.

ford bus 2020

De badkamer zit in het midden van het voertuig. Hier vind je een toilet, gootsteen, kastje met spiegel en een douche. In de watertank past 100 liter, dus tenzij je van extreem lange douchebeurten houdt, hoef je niet bang te zijn dat het water opeens op is terwijl je net je haar aan het wassen bent.

Ford bus 2020

Praktische en luxe camper

In totaal heeft de camper een oppervlakte van 13 vierkante meter. En geen zorgen, voor lange mensen is het busje ook geschikt: de hoogte ervan is namelijk ruim twee meter.

Je telefoon opladen zal ook geen probleem zijn: de Nugget heeft twee batterijen van 95Ah, waar je met drie 230-volt stopcontacten prima gebruik van kunt maken. Ook zijn er twee USB-poorten in de camper, om je telefoon of laptop op te laden. Een extra speciaal sfeertje creƫren? De luxe dimbare LED-lampjes in de camper zijn daar perfect voor.

In 2020 komt de Ford bus op de markt in Europa. Vooralsnog is niet bekend hoeveel geld je ervoor moet gaan neerleggen.

Ford bus 2020