Lord of the Rings serie

Al weer een lange tijd geleden vertelden we je al dat Amazon bezig is met een nieuwe serie die gebaseerd is op de Lord of the Rings boeken. Met deze serie willen zij in de voetsporen treden van series als Game of Thrones (en waarschijnlijk ook The Witcher). Het fantasygenre doet het nu eenmaal goed bij het grote publiek en de drie films van Lord of the Rings zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Hoog budget

De serie is nog niet uitgebracht, maar is nu al erg veelbesproken. Dit komt onder andere vanwege het budget dat aan de rechten voor de serie zijn besteed: maar liefst €250 miljoen dollar heeft Amazon neergelegd. De geschatte kosten die het produceren en adverteren van de eerste twee seizoenen gaan kosten, gaat naar verloop ook een dusdanig bedrag kosten. Een dure grap dus.

Lord of the Rings

Vraag naar vreemde figuranten

Net als elke grote productie heeft de serie figuranten nodig. Zoals je waarschijnlijk weet barst Lord of the Rings van de vreemde wezens: elven, dwergen, trollen en orks. Vanuit de productiekant van de aankomende serie is er nu een oproep gedaan. En die is behoorlijk uitgesproken. Er wordt gezocht naar mensen onder de 1.52 cm en boven de 1.82 cm. Wonderlijke neuzen en karakteristieke gezichten behoren ook tot de eisen waar geschikte figuranten aan moeten voldoen. Bovendien is er vraag naar “haar”. Haar dat van zichzelf rood of grijs is, is hierbij een pluspunt.

De perfecte ork

Opnames van de serie zullen in Nieuw-Zeeland én betaald zijn. Twee redenen dus om je vooral aan te melden als figurant, al blijft het de vraag of het nu zo’n groot compliment is als jij perfect voldoet aan het stereotype “ork”. Mocht jij zijn vergeten hoe de orks er precies uitzien? Kijk dan nog even goed naar je toekomstige rol. De Lord of the Rings films staan namelijk op Netflix.