Maak je bed op

Misschien doe je het al wel of misschien denk je nu: waar is dat voor nodig? ’s Avonds maak ik er toch weer een rommel van. Begrijpelijk, maar iets kleins zoals het opmaken van je bed voordat je jouw slaapkamer verlaat kan aan het einde van de dag impact hebben voor jouw rust. Niks zo lekker als gedoucht en wel in een opgemaakt bed stappen. Daarnaast leer jij jezelf in kleine mate discipline aan.

Maak to-do lijstjes

Als je elke dag eindigt met een to-do list voor de volgende dag, werk je een stuk efficiënter en houd je overzicht met betrekking tot jouw taken en werkzaamheden. Begin de lijst met taken die prioriteit hebben en eindig de dag met minder belangrijke elementen. Mocht je niet aan alle elementen van die dag zijn toegekomen, dan kan je die minder belangrijke elementen vervolgens weer verplaatsen naar de eerste punten op jouw to-do list voor die dag erna.

life hacks man man 00

Schakel enkele notificaties op je telefoon uit

Als je door je werk veel bezig bent met je telefoon omdat je bijvoorbeeld met enige regelmaat gebeld wordt, is het niet aan te raden om je telefoon weg te leggen of alle notificaties uit te schakelen. Daarom werkt het al heel goed als je verschillende notificaties die jou van het werk houden gewoon uitschakelt. Als je geen meldingen krijgt van Facebook, Instagram of die groepsapp waar 24/7 over precies niks gepraat wordt, zal deze life hack grote impact hebben op jouw focus.

Begin de dag met een koude douche

De meest simpele en tevens gezonde life hack die er maar is: begin je dag met een koude douche. Dit zorgt er niet alleen voor dat je per direct wakker bent, maar is ook goed tegen depressie, bevordert je immuunsysteem, vruchtbaarheid en energielevel. Klinkt goed toch?

Drink jij veel koffie? Dit zegt jouw koffiekeuze over je persoonlijkheid.