De wereld van koffie is de laatste jaren sterk veranderd. Waar je vroeger een ‘normale’ koffie met gebak kreeg, is dit steeds meer aan het veranderen. Toch lijkt er een kentering te zijn naar verschillende smaken en aroma’s. Een zwarte koffie is niet goed genoeg meer. Menig koffiehuis had dit allang al gezien en kwam met de meest bijzondere varianten op de markt. Een zwarte bak is van oudsher nog de standaard bak maar de vele cappuccino’s, espresso’s en latte macchiato’s nemen de wereld over.

Wat zegt een koffie over jou?

Uit onderzoek onder 1.000 respondenten blijkt dat de soort koffie daadwerkelijk iets over jouw persoonlijkheid zegt. De resultaten komen voor de één helemaal overeen terwijl ander ertussen in blijft zweven. Zwarte koffie wordt veelal gedronken door mensen die traditioneel van aard zijn. Zij houden van de simpele dingen in het leven en zijn puristen in de breedste zin van het woord. Mensen die deze koffie drinken hebben over het algemeen de eigenschappen om geduldig en efficiënt te werken. Klinkt allemaal goed maar dezelfde personen zijn niet goed bestand tegen veranderingen en houden het liefst vast aan hun eigen routines.

Perla Koffie MAN MAN

Personen die melk in de koffie doen, dus ook de cappuccino en latte macchiato liefhebbers, willen de bitterheid van koffie verzachten. Deze eigenschap weerspiegelt zich ook in de rest van hun leven. Ze zoeken het liefst naar comfort, willen graag anderen behagen en besteden veel tijd aan het helpen van anderen. Dit resulteert er dan ook wel in dat ze minder aandacht aan zichzelf schenken wat op lange duur negatieve gevolgen heeft.

Een gemengde koffie, zoals een frappuccino, is een koffie die om uitdaging vraagt. Mensen die dit maken of bestellen zijn niet bang om nieuwe dingen te proberen en schuwen het niet om trendsetter te zijn. Deze spontaniteit heeft het gevaar dat ze voor de makkelijkste oplossing kiezen op korte termijn en niet verder vooruit kijken. Op die manier beleef je veel leuke momenten maar moet je soms ook het boetekleed aantrekken.

Perla Koffiesoorten MAN MAN

Cafeïnevrije koffiedrinkers of personen die het liefst koffie met natuurlijk producten drinken, zoals soya melk, houden ervan om in controle te zijn. Zo willen zij ook in het dagelijkse leven inzicht hebben in de gang van zaken en alles tot in het detail snappen. Gezond leven hoort daar ook bij. Het gevaar is dat controle doorschiet naar obsessief gedrag, waar de focus te veel ligt op regels en minder op mensen.

Als laatste, hoewel het bijna niet gedronken wordt, zijn de instant koffiedrinkers aan de beurt. Zoals de koffie wordt gedronken, zo staan ze ook in het leven. Ontspannen in het leven en meer dan eens iets uitstellen omdat er iets anders op het pad komt. De schaduwkant hiervan is dat ze afspraken niet nakomen en zichzelf niet goed verzorgen.

Welke koffie past bij jou?

Oke, waarschijnlijk komen niet alle punten overeen, maar toch zullen er enige overeenkomsten te zien zijn in de soort koffie die je drinkt en je persoonlijkheid. De smaakintensiteit en smaakprofiel van de verschillende koffies zijn groot, maar je moet je er wel bewust van zijn. Erachter komen welke smaak bij jou hoort kan een tijd- en geldrovende klus zijn, maar gelukkig kom je snel achter jouw smaak met de Perla smaakwijzer.

Perla koffie MAN MAN

Koffies zijn grofweg in een 5-tal smaakprofielen in te delen:

  1. Zacht & lichtzoet
  2. Soepel & gebalanseerd
  3. Pittig & krachtig
  4. Fruitig & veelzijdig
  5. Intens & veelzijdig

Des te zachter en fruitiger een koffie, des te meer tonen van honing, vanille en citrusvruchten er in zijn te vinden. Door de subtiele smaak zijn zachtere koffies beter geschikt voor een zwarte koffie of een koffie waar weinig aan wordt toegevoegd. De pittige en intense smaken zijn krachtiger en bevatten duidelijke aroma’s. Het wordt veelal beschreven als een sterke bak koffie, maar is juist geschikt om te gebruiken bij gemengde koffies. Cappuccino’s en latte macchiato’s moeten een sterke tegenhanger qua smaak hebben om te voorkomen dat men enkel melk proeft. Een zwaardere koffie is dus geschikt voor een mix met melk of juist voor de welbekende espresso.

Perla Koffie MAN MAN

Het smaakprofiel van een koffie is af te leiden uit het land waar het vandaan komt en zo draagt iedere plek op aarde, waar koffie wordt gemaakt, bij aan de smaak die jij drinkt. Van Brazilië naar Ethiopië tot Tanzania. Alle koffies van Perla zijn genummerd, waardoor jij jouw perfecte koffie gemakkelijk kunt vinden op de smaakwijzer. Koffie komt in vele soorten en maten en het is tijd dat wij als Nederlanders het heft in handen nemen. Probeer uit en geniet van jouw favoriete koffie.