Oprecht overkomen? Gebruik de kracht van aanraking

Uit onderzoek is gebleken dat een zachte aanraking jou aantrekkelijker, vriendelijker en oprechter over laat komen. We bedoelen niet dat je iemand midden in een gesprek moet omhelzen, maar een zacht schouderklopje of een klopje op de bovenarm doet wonderen.

Wil je creatiever zijn? Ga liggen

Liggen. Niet dutten, maar liggen! Wanneer je staat maakt het lichaam meer noradrenaline aan dan wanneer je ligt. Dit hormoon kan ervoor zorgen dat je minder creatief denkt.

Meer wilskracht? Span je spieren aan

Het aanspannen van je spieren helpt je focussen wanneer je slecht nieuws ontvangt. Daarnaast kan het helpen om je honger te stillen. Dat wordt heel de dag aanspannen dus.

Zelfverzekerder zijn? Doe een Superman pose

Het aannemen van een power pose, al is het voor 2 minuten, is goed voor je zelfvertrouwen. Ga rechtop staan, armen in de zij en kijk een schuin naar boven! De eerstvolgende keer wanneer je wat zelf vertrouwen kan gebruiken, strike a pose.

life hacks man man

Stress verminder? Lach

Fronzen en chagrijnig kijken geeft je brein een seintje dat wat je aan het doen bent, moeilijk is. Je lichaam maakt hier door meer cortisol aan, wat voor een hoger stressniveau zorgt. Get it? Lach daarom wanneer je iets moeilijks aan het doen bent, hierdoor zul je minder stress ervaren.

Iemands gevoel beter begrijpen? Doe de non-verbale communicatie na

Iedereen maakt wel eens mee, dat een ander zijn hart bij jou lucht, maar jij hebt niet echt door vanuit welke emotie er wordt gepraat. Een truc om beter die emotie te begrijpen is de non-verbale communicatie die deze persoon uitdrukt, na te doen. Hierdoor krijg je meer affiniteit met het probleem

Persoonlijk conflict oplossen? Ga in een hoek staan

Een conflict los je het beste face to face op. Echter, is het niet altijd even prettig om recht tegenover elkaar te staan/ zitten. Dit kan erg confronterend zijn. Probeer bij het uit praten van een conflict in een hoek van elkaar te staan/ zitten. Hierdoor kunnen jullie beide gemakkelijker vrijuit praten.

Vrolijker worden? Kauw kauwgom

Verschillende studies tonen aan dat het kauwen van kauwgom je alerter maakt, je reactie vermogen verbetert en vrolijker maakt. Doe dit alleen niet wanneer je een belangrijke meeting hebt. Niets komt onprofessioneler over dan iemand die aan het herkauwen is!

Wil je meer weten over lichaamstaal? Check dan hier hoe lichaamstaal jou gedrag beïnvloed.