Whiskyvat van 30 liter

Een glaasje whisky na een lange dag werken kan nooit kwaad. Heerlijk met een klein drupje water erin zodat de smaken helemaal tot zijn recht komen. Wij dromen al weg bij de gedachte hieraan. Van goede whisky mag dan ook genoten worden. Gerijpt in een goed vat is essentieel. Iets waar de Lidl ook aan dacht. Zij hebben nu een 30 liter whiskyvat aan hun assortiment toegevoegd. Om de whisky van de Lidl daadwerkelijk te kunnen drinken, moet je wel minimaal drie jaar wachten. De whisky moet namelijk eerst rijpen, want dan pas kan je de inhoud echt whisky noemen. In dit geval betekent langer wachten dan ook een mooie complexere smaak.

Hoe kan je aan het vat komen?

Dat zo’n whiskyvat niet in elke winkel ligt is logisch. Want je kan niet pallets vol whiskyvaten verkopen. De opslagruimte en het benodigde transport zijn namelijk niet de minste zaken. Daarnaast is het van belang dat je het vat elke dag even nakijkt. Want jij wil niet dat er in gat zit in het eikenhout en dat er wat van die heerlijke whisky gaat morsen. Gelukkig snapt Lidl dat niet iedereen een whisky kenner is en heeft er dan ook een handige handleiding bij gedaan. Zo kan jij de perfecte whisky laten rijpen!

whiskyvat

Het nadeel van het vat is dat je het niet in Nederland kan halen en/of bestellen. Gelukkig kan je hem wel bestellen in een winkel bij onze oosterburen. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt over de telefoon, wanneer de bezorgdienst langs kan komen. Voordat jij het weet ben jij de eigenaar van een handgemaakt Oloroso eikenhouten sherryvat, gevuld met single malt whisky van Ben Bracken. Dit alles gaat je bijna 1000 euro kosten, want de verzendkosten zitten hier niet bij in begrepen.

Lidl stunt wel vaker met goede deals, denk aan een opblaasbare jacuzzi of partyspeaker. Die jouw tuinfeestjes net wat extra’s zullen geven.