Fysieke aantrekkingskracht over een mooi lichaam of een knap gezicht is voor mannen vaak een gevoelig onderwerp. We zijn altijd opzoek naar een vrouw waarbij we die aantrekkingskracht goed voelen. Het is helaas niet altijd zo dat het wederzijds is, dus de vliegtickets naar Angelina Jolie kan je misschien beter weer annuleren.

Wetenschappelijk onderzoek naar aantrekkingskracht

De resultaten van het Amerikaanse psychologische onderzoek willen we graag even van dichtbij bekijken. Gedurende dit onderzoek werd geanalyseerd hoe mannen het ene vrouwelijke kenmerk boven het andere kenmerk plaatsen.

Een aantal mannen kreeg de kans om hun perfecte partner te ‘ontwerpen’ voor een langdurige relatie. Hierbij konden ze het ideaalplaatje helemaal zelf samenstellen, van top tot teen. Hierbij mochten mannen verschillende lichaamsdelen een waarde geven, van 1 tot 10 (op basis van belang in hun ogen). Hieraan zat echter wel een limiet gebonden, zodat mannen simpelweg niet alles het cijfer 10 zou mogen geven. Wat bleek: mannen verkozen massaal een mooi gezicht boven een mooi lichaam. 

mooi lichaam

Een mooi lichaam

Ook voor een kortere relatie gaven mannen de voorkeur aan een mooi gezicht. Er was slechts één uitzondering. Wanneer de mannen minder punten kregen om te verdelen en het ging om een kort avontuur als een onenightstand, dan gaven mannen de voorkeur aan een mooi lichaam.

Volgens de onderzoekers is het zo dat mannen op zoek zijn naar een vrouw met een beter reproductievermogen. Aangezien ouderdom het snelst zichtbaar is aan het gezicht (denk aan rimpels op de latere leeftijd), hebben mannen masaal de voorkeur voor een mooi gezicht.

Mooi lichaam

De voorkeur van vrouwen

Hoe zit het dan bij de vrouwen? Psychology Today gaf aan dat zij minder oordelend zijn over de uiterlijke kenmerken van mannen. Ze geven stukken minder aandacht aan de vruchtbaarheid van de man dan andersom. Het is namelijk ook lastig om aan een man te vermoeden dat de vruchtbaarheid van een man te herkennen is aan zijn gezicht- of lichaamskenmerken.

Omdat vrouwen niet zo goed onze aantrekkelijkheid kunnen herkennen in onze gezichtsuitdrukking, kunnen wij ons wellicht aanpassen op onze kledingstijl. Want met deze kledingtips word je een woest aantrekkelijke man.