Leren jassen zijn een symbool van zelfvertrouwen

Er is een lange geschiedenis vooraf gegaan aan de leren jassen zoals we ze vandaag de dag kennen. Motorbendes, acteurs in controversiële films en punkers gebruikten het kledingstuk met bepaalde redenen. De leren jas is hiermee niet zomaar een kledingstuk geworden, maar één met een boodschap. Wie hem ook droeg: de leren jas heeft altijd symbool gestaan voor rebellie, zelfverzekerdheid en mannelijkheid. Daarom is het ook een van de tofste winterjassen voor heren.

De moderne leren jas

De zelfvertrouwen die een leren jas uitstraalt is terug te zien in het straatbeeld van vandaag de dag. Je ziet hem vaak als onderdeel van stoere en uitgesproken outfits. Hierin leent het kledingstuk zich perfect, want er zijn veel manieren om een leren jas te combineren. Denk aan een basic t-shirt, een oversized sweater of juist een keuze voor formele knitwear. Door de manier waarop jij je leren jas combineert af te wisselen, combineer je verschillende looks met één kledingstuk. In elke outfit blijft de jas echter centraal staan.

leather jacket
Foto via Instagram magic_fox

De geschikte leren jas

Er bestaan verschillende soorten leren jassen. Sommige zijn klassieker, andere modellen juist wat gedurfder. Bovendien onderscheiden ze zich van elkaar in kraag, materiaal, kleur en knopen. Er bestaat dus niet zoiets als één standaardmodel van een leren jas. Wij selecteerden daarom tien verschillende leren jassen om jou te helpen in de beste keuze!