Het is ook lastig: je gaat naar de kapper en denkt een goed kapsel te hebben uitgekozen. Vol zelfvertrouwen kom je thuis en dan blijkt dat je kapsel helemaal niet in de smaak valt bij je partner. Het is ook altijd wat hè! Speciaal voor jou hebben wij onderzocht wat vrouwen de lelijkste herenkapsels vinden, zodat jij nooit meer met dit probleem thuis komt.

De scheve shave

Mogelijk heb je een voorbeeld van dit kapsel al eens eerder gezien. Ferrari F1-coureur Sebastian Vettel verscheen een tijdje geleden met dit kapsel op televisie. Wat langer bovenop en strak afgesneden zonder enige fade maakt dit kapsel moeilijk om naar te kijken. Sterker nog, het ziet er ook eigenlijk niet uit. Het is natuurlijk het meest ideaal als je haar mooi in lengte overloopt, precies het tegenovergestelde van deze harde cut. Niet doen dus, het lijkt op een eilandje op je hoofd.

Met groot leiderschap komt een vreemd kapsel?

Het is je misschien al eens opgevallen dat veel grote wereldleiders bijzondere kapsels hebben. Bijzonder lelijke kapsels, if you will. Neem het net-niet-strakke kapsel van Kim Jong-Un maar als voorbeeld. Het kapsel heeft wat weg van een net en strak militair kapsel, maar lijkt de plank net mis geslagen te hebben. Aan de onderkant is het haar gemillimeterd en bovenop is het een stuk voller. Het haar is bovenop naar achteren gekampt en sluit niet goed aan op de gezichtsvorm: het lijkt zelfs een beetje in een V-vorm uit te lopen. Met dit kapsel zal menig mens je met rust laten. Als dat niet is waar je voor gaat kun je beter een ander kapsel nemen.

 

Lange lokken die niet verzorgd worden

Tegenwoordig wordt het hebben van lang haar steeds populairder; sterren zoals Jason Momoa, Jared Leto en Justin Bieber hebben het ook. Maar lang haar is niet voor iedereen weggelegd. With great lengths, comes great responsibility, en dat is ook echt zo. Het lijkt misschien hartstikke mooi om eens te proberen, maar bij lang haar hoort ook goede verzorging. Er moeten juiste producten in huis gehaald worden en je moet je haar ook blijven onderhouden. Als je dat niet doet kan het aardig uit de hand lopen en geeft het je een onverzorgde, soms zelfs vieze uitstraling. Dat wil je niet!

Zie hieronder hoe het er wél uit te zien:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JARED LETO (@jaredleto)

Kokosnootkop

Een andere klassieker is het bloempotkapsel. Nu denk je misschien: “Maar dat heeft toch niemand meer?” en dat is ook met een hele goede reden. Ze zeggen dat trends om de zoveel jaar weer terugkomen maar hopelijk wordt dit kapsel overgeslagen. Een kapsel als deze overkwam je misschien als kind maar is overduidelijk een trend waar niemand meer op zit te wachten. Geen wonder dat dit op de lijst van lelijkste herenkapsels staat. Je moet natuurlijk doen waar je je goed bij voelt, maar als je voor dit kapsel kiest kunnen we wel met zekerheid zeggen: mooi is anders!

De achterhoofd-cape

Ook een kapsel dat jaren verborgen is gebleken en met goede reden: het matje. Binnen sommige kringen wordt het matje nog gerockt maar voor het grote gros is het toch een grote “nee dankje”. Er zijn natuurlijk allerlei gradaties van een matje. Zo kun je een vol kapsel hebben dat uitloopt in een kort matje, je kunt helemaal kaal zijn en alleen een matje hebben of je een kort kapsel met een overdreven lang matje. Naast het matje hebben ze nog wat met elkaar gemeen: het zijn geen kapsels waar de vrouwen nou heel erg blij van worden.

Figuren op je bol

Het was jaren geleden erg in om figuurtjes in haar te laten scheren. Veel bekende voetballers hadden bijvoorbeeld één of meerdere lijnen over de zijkant van hun hoofd lopen. We hebben de trend uitgeprobeerd en het was leuk voor zolang het duurde, maar nu toch liever niet meer. Het is dan ook geen verrassing dat dit kapsel op de lijst van lelijkste herenkapsels staat. Scheer alles af of laat het mooi in model zetten, maar laat je kapsel wel mooi één geheel blijven.

Slick back Jack

Soms gebeurt het als je geen tijd hebt om snel je haar te wassen. Je haar ziet er toch een beetje vet uit maar het kan nog net, alleen blijft het niet helemaal meer zitten zoals je wilt. Je pakt een kam of gebruikt je vingers om het even achterover te kammen. Dit kan tot op zekere hoogte prima zijn, maar sommige mensen gaan te ver. Een beetje olie hier, een beetje haarlak daar en voor je het weet heb je al je haar glad achterover en lijkt het net alsof je in de regen hebt gestaan. Niet de beste look en zeker geen aanrader als het aan de vrouwen ligt.

Nu je weer op de hoogte bent van wat vrouwen de lelijkste herenkapsels vinden, ben je misschien wel benieuwd geworden naar wat ze dan wel mooi vinden. Check hier dan meteen de beste haartrends van 2022.