Meest ‘klantonvriendelijke’ restaurant wereldwijd een hit

Wie over een flinke dosis aan zelfspot met, idealiter, een dikke huid beschikt, kan binnenkort een reservatie maken bij de eerste Karen’s Diner in Nederland. Het uit Australië overgewaaide concept ziet niet alleen in de Verenigde Staten en Engeland een markt. Het meest ‘klantonvriendelijke’ restaurant opent ook in onze hoofdstad.

Het idee erachter is vrij simpel. Jij als klant wordt verwelkomd met hatelijke passie. Je eten wordt asociaal voor je neergekwakt en complimenten (of klachten) kunnen rekenen op passief-agressieve opmerkingen. Ook de kleding die je draagt, moet het dan mogelijk ontgelden.

‘I want to speak directly to your manager’ – maar dan andersom

De restaurantketen Karen’s Diner leent de naam namelijk aan de welbekende ‘Karen’ uit de meme-cultuur. Je kent het: de grofgebekte, iets oudere vrouw die er alles aan zal doen om het jou als servicemedewerker extra zuur te maken. Inclusief de welbekende ‘I want to talk directly to your manager’ als haar onlogische, haast snobby verzoek niet ingewilligd wordt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Kortom: je komt terecht in een restaurant waar de Karens het voor het zeggen hebben. En helemaal verloren ben je niet, overigens. Je wordt uitgenodigd om lekker mee te stangen en te zieken, het personeel is daar zelfs op getraind. 

Echte Karens zijn ook (een soort van) welkom bij meest ‘klantonvriendelijke’ restaurant

De kroost is ook welkom, min of meer. Liever niet als je een voorbeeldige ouder blijft én des te meer op eigen risico na zes uur in de avond. En onbegeleid bezoek is enkel toegestaan voor zestienjarigen en ouder. 

Wie toevallig ook Karen heet (het moet nog blijken of Nederlandse Carins en Karins ook tellen) mag rekenen op een even lauwe ontvangst, maar krijgt wel een drankje aangeboden. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen’s Diner (@karensdinerofficial)

Als dit jou de perfecte locatie lijkt voor een diner in Amsterdam met de schoonouders of vrienden: reserveer dan vooral een plekje. Elders, zoals in het Australische Brisbane en Sydney, kom je zonder reservatie waarschijnlijk van een koude kermis thuis. Tenzij netjes wachten en het personeel moedwillig daardoor irriteren op een lege maag je forte is. Wij zullen niet staan voor de gevolgen indien daardoor je ‘hangry’ bom barst.