Lekkere radlers als verfrissende bieren

In Nederland zie je ze nu de bierkaarten overnemen en ook de supermarkt heeft flink ruimte gemaakt in zijn schappen voor deze verfrissing. Wij hebben 10 lekkere radlers voor jullie onder de loep genomen, zowel de alcoholvrije als de alcoholarmen, dan hoef in die hitte volgende keer niet zo lang te zoeken naar jouw lekkerste verfrissing.

Jever – Fun Zitrone <0.5%

De combinatie van het lekkere Duitse bittere pils en de frisse citroenlimonade maakt dit de liefhebber voor diegene die graag nog wat van de pils proeven in hun radler.

lekkere radlers bieren zomer

Amstel – Radler 2%

Amstel was een van de eerste in Nederland die met een radler op de markt kwam en dat doen ze niet onverdienstelijk. Op de meeste menukaarten vind je deze klassieker wel terug. Met zijn zoete tonen is hij de favoriet van velen.

Warsteiner – Radler 0.0%

Deze radler komt eigenlijk meer in de buurt van pils dan van een radler, tuurlijk proef je citroen wel, maar pils voert de boventoon. Bovendien kan je deze als Bob ook gewoon drinken aangezien er geen alcohol in zit.

Grolsch – Radler Limoen 2%

In Twente hadden ze wel genoeg van al het citroen en hebben de tukkers besloten om deze alcoholarme variant te voorzien van limoen limonade. Dit geeft dit biertje een ietwat andere twist, waardoor ie zeker het proberen meer dan waard is. Een lekkere radler voor de afwisseling.

Hertog Jan – Bastaard Gember en citroen 2.7%

Bij Hertog Jan hebben ze naast citroen ook gember aan hun radler toegevoegd, dit geeft net dat pittige randje wat deze radler goed kan gebruiken. Daarnaast heeft dit bier ook nog een aangenaam bittertje, waar de Hertog Jan liefhebbers zo van houden. Dus ben jij fan van Hertog Jan? Dan weet je wat je te doen staat.

Paulaner – Weissbier Zitrone 0%

Deze Duitser heeft de combinatie van een weizenbier gecombineerd met citroenlimonade. Doordat ze niet pils gebruiken maar weizen, is de schuimkraag en de body van dit bier veel steviger dan bij de meeste andere radlers. Ook vind je in dit bier wat tonen van banaan, wat te danken is aan het Duitse Weizen gist.

Ken jij het verschil tussen witbier en weizenbier?

Wieckse – Radler Citroen 0%

De combinatie van witbier met citroenlimonade is een vrij zoete combinatie. Als je een zoetekauw bent, dan is dit de perfecte radler voor jou. Het Belgische witbier is van zichzelf al vrij zoet en de limonade gooit hier een extra schepje bovenop, natuurlijk zit er ook een klein zuurtje aan van de citroen en is dit een lekker alcoholvrij biertje.

Amstel – Radler grapefruit 0%

Nog een Amstel in het rijtje van deze 10 lekkere radlers. Voor diegene die helemaal klaar is met de citroen of juist gek is op grapefruit heeft Amstel de Grapefruit radler op de markt gebracht. Door de typische grapefruit smaak is dit een aangename afwisseling op al het citroen geweld.

Lindeboom – Kersen radler 2%

De brouwerij, gelegen aan de maas in het zuiden van ons land, heeft een combinatie van bier en kersen gebrouwen. De kersen doen denken aan een commerciële kriek gecombineerd met pils. Zoet neemt in dit geval de overhand en de verfrissing is ook niet het juiste woord bij deze radler.

Perlenbacher – Radler 2.5%

De bovenstaande merken vind je niet (of soms) bij de Lidl, daarom hebben zij deze Duitser in het assortiment. Deze knaap is in het hele land te vinden op 50cl blikken, precies wat je nodig hebt als het in het weekend bloed heet wordt.

Ben jij een liefhebber van speciaalbieren? Check dan de 5 Amsterdamse brouwerijen met terrassen.

(Auteur: Kevin ’t Hardt)