Brouwerijen in Amsterdam met een leuk terras

In de hoofdstad zijn genoeg hotspots te vinden. Check hieronder vijf leuke brouwerijen in Amsterdam met een top terras.

Brouwerij ’t IJ

Bij Brouwerij ’t IJ worden er uitsluitend speciaalbieren gebrouwen, maar daar zal je ook alleen maar speciaalbieren willen drinken want wat zijn deze smaken heel goed. Brouwerij ’t IJ heeft twee locaties in Amsterdam waar je met een heerlijk biertje kan genieten op het terras. Je kan terecht bij De Molen op de Funenkade, gelegen in de leukste buurt van Amsterdam Oost, en bij ’t Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Als je in Amsterdam speciaalbier wil drinken is Brouwerij ’t IJ een optie die het overwegen meer dan waard is.

Bierfabriek

De Bierfabriek zit midden in het centrum van Amsterdam aan Nes 67. Het terras waar je kan genieten van heerlijk speciaal bier zit dus op een ideale locatie. Zo kan je het makkelijk combineren met het doen van andere activiteiten in Amsterdam. Naast dat je hier kan genieten van de beste speciaalbier hebben ze ook bourgondische maaltijden voor je klaarstaan. Een leuke plek wanneer je jij je middenin de stad bevindt.

Oedipus Brewing

Oedipus Brewing zit in Amsterdam Noord. Je kan hier naartoe gaan om lekker speciaalbier te drinken. Ook organiseren ze regelmatig evenementen waar de bierliefhebber graag naartoe gaat. Naast het speciaalbier staat het terras van Oedipus Brewing bekend om zijn gezelligheid. Voor de bierliefhebber die van gezelligheid houdt, is dit dus de perfecte brouwerij om een bezoekje aan te brengen.

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost heeft wel drie locaties in Amsterdam waar ze heerlijk speciaalbier aanbieden. De locaties zijn: Oud-West, De Pijp en Westergas. Naast het bier dat ze aanbieden, stoken ze zelf van het bier gin en jenever, waardoor je deze drankjes hier ook kan nuttigen.

De Prael Houthavens

De naam verraadt al dat deze brouwerij bij de Houthavens in Amsterdam ligt. Je kan hier in de zomer aan het terras genieten van hun eigen gebrouwen speciaalbier. Daarnaast wordt er bij de De Prael Houthavens vaak live muziek, stand-up comedy of andere evenementen georganiseerd.

Hou jij van terrassen en van Amsterdam? Maar ben je niet zo van het speciaalbier? Dan moet je naar één van deze 10 terrassen in Amsterdam gaan. Als je liever in een bierbrouwerij woont moet je naar Utrecht verkassen. Daar staat namelijk een voormalige bierbrouwerij te koop.