Lekker alcoholvrij bier: 10 soorten malt

Laten we vooropstellen: smaken verschillen. Iedereen heeft zijn of haar eigen behoeften in een lekker biertje. Lekker alcoholvrij bier is een breed begrip en, net als met alle dranken, heeft elk merk specifieke eigenschappen. We lichten deze eigenschappen toe en als dit aansluit op jouw smaak is het aan te raden die een keer te proberen. Misschien vind je hierin wel de eureka in de alcoholvrije bierwereld.

Brouwers 0.0

Het bier van Brouwers staat bekend als goed bier, zeker voor de prijs. Het merk van Albert Heijn dat in 2016 uitkwam viel letterlijk in de smaak en ook het alcoholvrije bier scoort prima. Een wat robuuster pils met een licht kruidje, maar het drinkt lekker weg.

lekker alcoholvrij bier

Hertog Jan 0.0

Omdat dit bier wordt gebrouwen mét alcohol maar dit later wordt onttrokken behoudt het wel zijn karakteristieke smaak. De rijke smaak komt door de zachte mout en kruidigheid van de hop. Zoals ‘gewoon’ Hertog Jan, maar dan zonder alcohol.

lekker alcoholvrij bier

Brand IPA 0.0

IPA bier is iets waar je van houdt of niet. Hetzelfde geldt voor de 0.0 versie van Brand. Omdat het IPA van Brand uitgesproken smaken heeft met fruitig en citrusachtig bier mis je de alcohol niet. Het lijkt niet op gewoon pils, maar vinden wij wel erg lekker.

lekker alcoholvrij bier

Brugse SportZot

Het eerste alcoholvrije bier dat uit België komt. En bij onze zuiderburen zijn ze goed in bier. Gebaseerd op het Brugse Zot blond bier is de SportZot een lekker alcoholvrij bier gemaakt van 4 mout- en 2 hopsoorten. Door de speciale filtertechniek is alleen de alcohol eruit gehaald en alle smaak behouden.

Franziskaner Weissbier

Met een zeer hoge score van de Consumentenbond kunnen we dit Duitse witbiertje niet overslaan. Volgens de bekende tester is dit bier goed in balans en voorzien van een goede smaaksterkte, fruitigheid en aroma’s. Als de Consumentenbond het een lekker alcoholvrij bier vindt, zou jij dat zomaar ook kunnen vinden.

lekker alcoholvrij bier

Lowlander 0.0 witbier

Een iets minder bekend merk, maar zeker iets wat zomaar in de smaak kan vallen. Lowlander heeft een zeer eigen alcoholvrij bier op de markt gebracht. De tint van citrusvruchten maakt het verfrissend en friszuur maar niet zo zoet. Het smaakt helemaal niet naar pils maar is voor de liefhebber wel echt een om te proberen.

lekker alcoholvrij bier

Affligem Blond 0.0

Geen slap biertje voor een alcoholvrij blond bier. Met kruidigheid en body maar toch het Belgische zoetige is Affligem Blond 0.0 zomaar jouw lekkere alcoholvrij bier. Met een volle en zoete smaak is dit abdijbier waarvan je gaat twijfelen of er misschien tóch alcohol in zit.

lekker alcoholvrij bier

Paulaner Weissbier Zitrone Alkoholfrei

Een radler-biertje is ook iets om uit te proberen voor de afwisseling. Een mix tussen bier en vruchtensap, met in dit geval een alcoholvrije variant. Radler kende je al, maar de alcoholvrije versie van Paulaner behoudt echt de witbier smaak met het friszoete van de citroen. Als je deze goed koud drinkt is het in de zomer een heerlijke fris biertje voor het geval dat je nog moet rijden.

blond pils

Grolsch Weizen 0.0

Nog een hoge score van de Consumentenbond. Een fruitig witbier met weinig bittere en zure aroma’s, met toch een sterke smaak. Voor een weizen lijkt het wel goed op hoe hij hoort.

Heineken 0.0

Na alle witte en blond bieren tijd voor pils. Het is Heineken gelukt om een algemeen gewaardeerd lekker alcoholvrij bier te brouwen zonder teveel poespas. Dit is wel een van de biertjes die het dichtst in de buurt van een geslaagde goudgele jongen komt. Maar nogmaals, smaken verschillen natuurlijk. En we weten ook wat voor reputatie Heineken erop na houdt als het gaat om bier met smaak…

lekker alcoholvrij bier