Lekkere limoncello’s voor de zomer

Hoewel limoncello oorspronkelijk uit het zonnige Italië komt, zijn de Zuid-Europeanen niet de enige die dit drankje op een voortreffelijke manier kunnen produceren. Ook Nederland waagt zich aan de verfrissende citroenlikeuren en verkoopt ze in de supermarkt bij jou om de hoek. Om ervoor te zorgen dat jij deze zomer in relaxt doorkomt maken wij het wat gemakkelijker voor je. Wij besparen je de talloze adviezen van slijterijen en hebben 5 lekkere limoncello’s hieronder voor je op een rijtje gezet. Cheers!

Pallini Limoncello

De traditionele Pallini Limoncello is de verfrissende verrassing van deze zomer en behoort zonder enige twijfel tot het lijstje van lekkere limoncello’s. Als sinds 1875 is deze citroenlikeur in Italië razend populair. Deze heerlijke verfrissende Italiaanse likeur uit de Amalfikust maakt zijn opmars in Nederland en geeft onze zomer een mediterraan tintje. De limoncello bestaat uit de perfecte combinatie van bitterzuur en zoet in één glas.

pallini limoncello

Het likeurmerk verrast de liefhebber deze zomer met twee nieuwe smaken: de Pallini Limoncello Cream en een alcoholvrije Pallini Limonzero. De Pallini Limoncello Cream bestaat uit een combinatie van Pallini Limoncello en verse kokos, wat zorgt voor een frisse, ronde en zijdezachte smaak. De limoncello is 100% vegan en vrij van lactose en gluten. Deze drank heb je ook in een 0.0% product. Deze exclusieve producten uit de Zuid-Italiaanse Amalfikust zijn verkrijgbaar bij de beter slijterijen. De Pallini Limonzero 0.0% ligt vanaf deze zomer in de schappen.

lekkere limoncello's

Drunken Monkey Limoncello

Hoe het in 2014 allemaal begon als een ‘projectje’ voor vrienden en familie, is hij inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Deze handgemaakte likeur met een heerlijke frisse citroensmaak is voorzien van aanzienlijk minder suikers en brengt jou in de Italiaanse zomersferen. De limoncello wordt gezien als een van de beste in zijn soort en is de perfecte afsluiter van een goed diner met vrienden of familie. De limoncello bevat geen toevoegingen en kan gewoon in de vriezer. Belangrijk is wel even goed te schudden voordat je hem erin legt. De limoncello bevat 32% alcohol en is verkrijgbaar in 0,5L en 0,2L. Naast de originele variant is er ook een nieuwere variant beschikbaar. Deze bevat een minder hoog alcoholpercentage van 25%. Door de combinatie van vers citroensap en het zuur van de schillen, bezorgt dit verkoelende drankje jou een smaakexplosie op de tong.

dunken monkey limoncello

Villa Massa

Ook de Villa Massa Limoncello behoort tot het lijstje van de lekkerste citroenlikeuren. De frisse Villa Massa Limoncello is een frisse, zoete Italiaanse likeur die snel aan de populariteit wint in Nederland. De likeur is volgens een ouderwets recept uit de regio Campagnia (Napels) gemaakt. Villa Massa geldt als internationaal marktleider in het maken van limoncello voor al meer dan 20 jaar. Ook deze limoncello is perfect te drinken na een maaltijd bij de koffie of tijdens een late avond borrel. Serveer de limoncello zo koud mogelijk voor het beste resultaat.

villa massa lekkere limoncello's

Fiorito Limoncello

Een lekkere limoncello van een Nederlands familiebedrijf. De welbekende Fiorito Limoncello is een topper in zijn soort en zeker een aanrader als het gaat om lekkere limoncello’s. Na een bezoek aan hun familie in Sicilië raakten de oprichters geïnspireerd en begonnen handgemaakte limoncello van biologische citroenen op basis van een oud familierecept te produceren. Wat begon als een hobby, veranderde toen twee liefhebbers in 2011 een zilveren medaille op het International Wine & Spirits Competition wonnen. Na hun deelname ging het als een sneltrein. De twee broers besloten meer kwalitatieve dranken te ontwikkelen, die op een ambachtelijke wijze worden geproduceerd. Naast de verfrissende Fiorito Limoncello, verkopen de broers Fiorito Rum en het merk Li in verschillende varianten.

fiorito limoncello

Digusti Limoncello

Zonder de Digusti Limoncello is het lijstje van de lekkerste citroenlikeuren zeker niet compleet. De verfrissende limoncello is voorzien van een inhoud van 500ml en bevat een alcoholpercentage van 30%. Ook deze limoncello wist een prijs binnen te slepen. Vorig jaar werd de Digusti bekroond met dubbel goud door de World Spirits Award Oostenrijk. Nu sleept de limoncello ook medailles binnen bij De Catavinum World Wine & Spirits Competition 2021 in Spanje. Die geeft de Limoncello binnen de categorie ‘spirits’ de kwalificatie Great Gold. Dat is de hoogste onderscheiding. De limoncello wordt geserveerd in een hippe fles, die je ook zou kunnen gebruiken als waterfles. De authentieke Limoncello is gemaakt van de citroenen uit Zuid-Italië. Het scheel van de citroen is dik met vol essentiële oliën die jou een smaaksensatie in de mond laten beleven.

5 lekkere limoncello's

 

Wil jij zelf aan de slag gaan, deze zomer een heerlijke versnapering op tafel te toveren? Lees dan ook over hoe je zelf limoncello kunt maken.