Lekkere fruitige bieren voor het weekend

De westcoast ipa is tijdens de Amerikaanse bierrevolutie ontwikkeld en staat eigenlijk aan het begin van de wereldwijde bierrevolutie. De Amerikanen hebben veel verschillende hop soorten ontwikkeld en gebruikt om veel fruitige bieren te produceren. Zo kan je bijvoorbeeld Citra hop gebruiken om citrus tonen aan je bier te geven.

Omdat er veel fruitige bieren op de markt zijn, hebben wij er tien op een rijtje gezet zodat jullie hier ook kennis mee kunnen maken.

Tien fruitige bieren om te proberen

1. Kees – Pale Ale Citra

Een makkelijk doordrinkbare pale ale die veel citrus tonen bevat. Dan moet je denken aan sinaasappel en citroen. Hij is niet zuur maar wel een beetje bitterder dan de meeste pilsen.

Kees-pale-ale-citra

2. Boon – Kriek

Een toegankelijke kriek die vooral aan de zoete kant is. Als je een zoetekauw bent, dan kan je deze zeker een keer proberen.

boon kriek

3. Girardin – Kriek

Wil je graag een echte klassieke kriek proberen? Dan is de Girardin kriek een goede instap kriek. Overwegend zuur en funky met de fruitige en zoete tonen van Belgische krieken.

kriek

4. Oedipus – Polyamorie

Een mix tussen een Berliner Weisse en een Pale ale gebrouwen met mango. Een licht zuur en hoppig bier met lekkere frisse tonen van verse mango er in.

Oedipus-Polyamorie

5. Schneider Weisse – Tap 7

Dit bier is niet gebrouwen met echt fruit, maar door het topische Weizen gist zitten hier veel tonen van banaan in die worden gecreëerd door de esters in het bier.

Schneider-Weisse-Bier-Tap-7-500x500

6. Moersleutel – Coconut crab

In Alkmaar zit een brouwerij die al een tijdje bij de beste brouwerijen van Nederland behoort. Zij hebben een dikke stout gebrouwen met kokosnoot, een steenvrucht en daarom ook in dit lijstje te vinden.

fruitige bieren coconut crab

7. Vandestreek – Fruit machine

Een alcoholvrij of -arm bier is tegenwoordig wel te vinden op de meeste terrassen en deze Utrechtse brouwer weet daar wel raad mee. Zij hebben een alcoholarme sour gebrouwen met frambozen.

Vandestreek – Fruit machine

8. Cantillon – Fou’foune

Als je bekend bent met Cantillon, dan weet je dat ze niet altijd makkelijk te vinden zijn. Al helemaal niet als het over de bijzondere versies gaat, zoals de Fou’foune. Maar als je er een bemachtigt, dan kan je ook echt gaan smullen. Vers heeft deze lambiek met abrikozen een prachtige balans tussen zoet en zuur.

9. Van de Werf – Wahja

Een weizen die gebrouwen is met watermeloen. Door de watermeloen is het een vrij zoet bier geworden, wat veel weg heeft van de watermeloen snoepjes. Maar erg lekker op een warme zomerdag.

fruitige bieren

10. Frontaal – Juice Punch V12

Deze brouwer uit Breda komt geregeld uit met nieuwe versies van de Juice Punch serie. Deze kenmerken zich altijd met de vele tropische vruchten die er naar boven komen.

frontaal – Juice Punch V12 fruitige bieren

Toch meer zin in een bitter biertje? Bekijk dan de 10 lekkerste bittere bieren voor de échte man.