Brouwerij ‘T IJ

Bierbrouwerij t ij amsterdam man man

‘T IJ is een Brouwerij dat al sinds 1985 speciaalbier brouwt. Het is opgericht door Kasper Peterson nadat hij kennis maakte met Belgische bierstijlen. Als muzikant van de band Drukwerk moest hij regelmatig in België optreden. Hier raakte hij steeds meer geïnteresseerd in de speciaalbieren. In Nederland werd op dat moment nauwelijks speciaalbier gebrouwen, daarom besloot hij het zelf te gaan brouwen. De brouwerij is gevestigd aan de Funenkade, hier kun je genieten van een diverse bieren. Ook kun je een rondleiding krijgen om een kijkje te nemen in het bierbrouw proces.

Brouwerij De Prael

bierbrouwerij amsterdam preal man man

De Prael is gevestigd aan Oudezijds Voorburgwal in een veilinghuis. De Prael beschikt naast de brouwerij over een proeflokaal en een winkel. Hier kun je een proeverij en/of een rondleiding volgen. Ze hebben een groot aanbod aan eigen gebrouwen bieren. Daarnaast kan er ook gegeten worden, want bij een lekker biertje hoort lekker eten. De maaltijden, vaak Hollands, hebben meestal een link met het bier.

Brouwerij Bierfabriek

Bierbrouwerij amsterdam MAN MAN

Bierfabriek is een combinatie van brouwerij en restaurant en zijn gevestigd aan de Nes. Naast de drie bieren (de Rosso, Nero en Puur) die zij maken, staan ze bekend om hun boerderijkip. Deze Franse kip wordt op de houtskool BBQ gegrild. Zeker de moeite waard om een keer te proeven. Bovendien hebben ze naast de gewone tafels ook taptafels. Zo kun je tijdens het eten zelf je biertje tappen.

Brouwerij Troost

Amsterdam bierbrouwerij troost man man

Brouwerij Troost heeft twee locaties in Amsterdam. De eerste locatie was in De Pijp. Echter, werd hier zoveel bier gedronken dat ze nog een vestiging moesten openen: Troost Westergas, hier kun je verschillende zelf gebrouwen bieren proeven. Ook worden hier rondleidingen gehouden en is het mogelijk om bier te kopen in de winkel. Daarnaast maken ze ook hun eigen gin, mocht je niet van bier houden.