Alcoholvrije wijnen zijn gezonder

Als maatschappij zijn we steeds meer bezig met onze gezondheid. Een groot onderdeel hiervan is de voeding en het drinken dat we binnenkrijgen. Afvallen met juices of afvallen met veganistisch eten neemt dan ook steeds meer toe. Eén stap die we kunnen zetten bij afvallen of gezonder leven is het laten staan van de wijn en bier. In alcohol zitten immers kilocalorieën. Lekkere alcoholvrije wijnen zijn in dit geval een goede vervanging.

Er zijn genoeg luxe alcohol vrij dranken op de markt. Producenten spelen in op deze trend in de samenleving. Zij streven ernaar om de kwaliteit van alcoholvrije wijnen te verbeteren. Het resultaat is dat er steeds meer én betere alcoholvrije wijnen op de markt verschijnen.

lekkere alcoholvrije wijn

Proces van de-alcoholiseren

De kwaliteit van de alcoholvrije wijnen die nu op de markt verschijnen is terug te zien op een aantal vlakken. Zo worden de complexiteit, geur en smaak geprezen. Hoe het precies komt dat ze beter worden van kwaliteit, heeft te maken met de druiven. Die worden eerder geplukt. Hoe sneller een druif wordt geplukt, hoe minder suiker er in de de druivensap zit. Als de wijn met weinig suiker wordt gegist, ontstaat er minder alcohol en hoeft er ook minder alcohol te worden verwijderd. Een tweede reden is het feit dat producenten meer kwaliteitswijnen gebruiken om te de-alcoholiseren en zo dus alcoholvrij te maken. De tijd waarop er enkel normale wijn werd gedronken ligt dus achter ons.

10 lekkere alcoholvrije wijnen

Waarschijnlijk heb jij wel een lievelingsfles rode of witte wijn. Mocht je op het gebied van alcoholvrije wijnen minder bekend zijn, dan zijn hier 10 lekkere varianten van de vooraanstaande merken onder de alcoholvrije wijn.

  1. Torres Natureo Red 2016. Een Spaanse rode wijn waarvan de mineralen zijn behouden, wat voor een volle smaak zorgt.
  2. Torres Natureo White 2018. Bovenstaande wijn is er ook in een witte variant.
  3. Barrels and Drums Merlot Alcoholvrij. Deze merlot is lichtfruitig. Pruimen maar ook kersen zijn te proeven.
  4. Faber Chardonnay Alcoholvrij. Deze alcoholvrije wijn heeft een smaak van appel en citroen.
  5. Faber Cabernet Sauvignon Alcoholvrij. Bij de rode variant van deze wijn zijn onder andere hout tannine te bespeuren.
  6. Lussory Wit Alcoholvrij. Een lichte witte wijn die met Italiaanse gerechten zoals pasta goed gaat.
  7. Eisberg Sauvignon Blanc Alcoholvrij. Een echte sauvignon blanc, maar dan zonder alcohol. Onder andere tropisch fruit is gebruikt om de smaak te creëren.
  8. Friexenet Alcoholvrij. Deze fles heeft een bubbeltje en heeft een erg verfrissende, lichte smaak.
  9. Bonne Nouvelle Sparkling rosé. Ook aan de rosé-liefhebbers is gedacht met deze frisse, bubbelende variant.
  10. Vendanges Mademoiselles Blanc Organic Alcoholvrij 2019. Deze droge, witte wijn is ook biologisch.