La Révolution is een nieuwe Netflix serie over de Franse Revolutie

Netflix series kunnen ons vaak iets bijbrengen. Bijvoorbeeld over nieuwe culturen, maar ook over cruciale gebeurtenissen uit het verleden. La Révolution is hier een goed voorbeeld van. De serie neemt ons mee terug naar het Frankrijk van de 18e eeuw.

In die periode ging het de adel wellicht voortreffelijk af, maar de gewone burgers hadden het slechter voor elkaar. Armoede, ziekte en hongersnood zorgen ervoor dat de verschillen tussen arm en rijk wel erg groot worden. Eén sleutelfiguur, Joseph Guillotin, doet bovendien een ontdekking waardoor de gemoederen nog meer op scherp komen te staan.

 

Uitvinder van de guillotine doet opmerkelijke ontdekking

Joseph Guillotin heeft echt bestaan. Hij was onder andere de uitvinder van de guillotine. Door deze persoon als hoofdpersoon op te dragen, verwijst La Révolution dus duidelijk naar historische gebeurtenissen en personen. Toch is de serie niet helemaal realistisch. Zo komt Joseph bij het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw er namelijk achter dat ze blauw bloed heeft. In dit geval verwijst dit blauwe bloed niet naar een goede afkomst, maar naar bloed dat letterlijk blauw is gekleurd. Het blijkt een mysterieuze ziekte te zijn, waarmee de armen worden uitgeroeid.

La Révolution

Op deze datum staat La Révolution op Netflix

Iedereen zal een kant moeten kiezen in de strijd die langzamerhand losbarst. Hiermee komen relaties op het spel te staan en is niet langer iedereen zijn leven zeker. Het maakt van La Révolution een serie die je niet wil missen. Vanaf 16 oktober staat de serie nieuw op Netflix. Dan is te zien wat Joseph’s ontdekking voor de armsten én rijkste voor gevolgen heeft.

Netflix series over de geschiedenis

Op Netflix zijn nu al meerdere historische series te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de serie 1864, over de Tweede Duitse-Deense oorlog (tevens de duurste Scandinavische serie ooit gemaakt). Ook de Spaanse gangsterfilm Gun City met La Casa de Papel-acteurs belicht een periode uit de geschiedenis.