Remake van La Casa de Papel komt eraan

Inmiddels zijn we allemaal bekend met personages als el Professor, Denver, Tokyo en sinds kort ook de valse Alicia. De bendeleden proberen al seizoenen lang om te ontsnappen aan de politie mét de nodige miljoenen op zak. Het plot van de serie is origineel en blijft verrassen. Het is dan ook begrijpelijk dat er nu een remake van La Casa de Papel is aangekondigd. Het gaat hierbij om een Koreaanse versie.

La Casa de Papel

Geen Spaanse bendeleden maar Koreaanse in La Casa de Papel remake

Kijkers van de serie hebben door de seizoenen heen al de nodige Spaanse woorden geleerd. De serie is namelijk in het Spaans, waardoor elke ruzie en elk plan met nóg meer passie overkomt. Netflix vindt dat echter niet genoeg. Er komt nu namelijk een Koreaanse remake aan. Deze remake zal aanvankelijk eerst gaan over seizoen 1 van de serie. De regisseur Kim Hong-Sun zal de opnames voor zijn rekening gaan nemen.

Regisseur van de serie geeft zijn mening

Alex Pina is het meesterbrein achter de serieHij vertelde over de keuze voor de Koreaanse remake: “Koreaanse makers beschikken niet alleen over een geheel eigen taal, maar ook over een specifieke audiovisuele cultuur. Net als onze serie zijn zij er dan ook in geslaagd om culturele barrières te slechten”. Ik vind het mede omwille van deze reden echt fantastisch dat Koreaanse makers La Casa de Papel aantrekkelijk vinden om mee aan de slag te gaan.”

La Casa de Papel

Seizoen 5 van La Casa de Papel

De vraag blijft of de remake kan tippen aan het origineel. Dat heeft namelijk een IMDb-score van een 8.4. Wanneer we de Koreaanse versie kunnen verwachten is nog niet bekend. Tot die tijd houden we ons vooral bezig met seizoen 5. Zo schreven wij je eerder al over de cast, releasedatum en het plot van seizoen 5. In elk geval belooft de afsluiter het meest epische seizoen van allemaal te worden.