Hoeveel gaat het kosten als je een Netflix-account deelt?

Netflix staat op #1 in de lijst met de grootste streamingdiensten ter wereld als je kijkt naar het aantal abonnees, maar toch verliezen ze er veel. Dit gebeurt vooral omdat mensen het te duur vinden. Om dit te voorkomen lanceren ze in verschillende landen al een nieuw en goedkoper Netflix-abonnement met reclames. Maar veel mensen vinden het beter om hun account te delen zodat ze alle functies hebben en alsnog minder hoeven te betalen.

Zo’n 38% van Nederland laat andere mensen meeliften op hun account en 28% deelt zelfs hun inloggegevens. Het is dus niet raar dat Netflix daar klaar mee is en in actie komt. Dit betekent dat je meer moet gaan betalen als jij je Netflix-abonnement deelt. Hoeveel extra dit wordt is nog niet bekend. In vijf Zuid-Amerikaanse landen heeft de streamingdienst dit al uitgeprobeerd. Daar moesten mensen die hun account delen drie dollar extra betalen per maand.

Netflix gaat account sharing opsporen

Het account sharing wordt opgespoord met een bepaald systeem dat ze de laatste tijd goed hebben getest. Netflix is van plan om het thuis adres van de leden te vragen. Hun IP-adressen en unieke serienummers worden dan gekoppeld aan het account, waardoor Netflix kan zien wanneer het account buiten het huis of op een ander apparaat wordt gebruikt. Er wordt vooral gefocust op het gebruik van Netflix op tv’s of apparaten die aan de tv worden aangesloten, zoals spelcomputers en een Apple TV. Abonnees die de streamingdienst langer dan twee weken buiten de thuis locatie gebruiken moeten bijbetalen. Als je op vakantie gaat kun je dus gewoon onbeperkt Netflix kijken op smartphones, tablets en laptops.

Of dit een succes wordt is nog maar de vraag. Die paar euro per maand zullen mensen hoogstwaarschijnlijk niet zo erg vinden, vooral aangezien het account dan gedeeld kan worden. Dit schamele bedrag is niet te vergelijken met de kosten van een geheel nieuw account. De tijd zal het leren.