Het goedkoopste abonnement van Netflix

Op 3 november lanceert Netflix in twaalf landen een goedkoper abonnement. De Basic With Ads versie zal in de VS 7 dollar gaan kosten, terwijl de optie zonder advertenties daar 10 dollar kost. In Duitsland zal het 5 euro per maand gaan kosten. Dit is 3 euro minder dan het normale Basic-model.

Behalve in de VS en Duitsland zal het nieuwe abonnement in nog tien landen gelanceerd worden. Dit zijn landen zoals Australië, Frankrijk, Italië, Zuid-Korea en Spanje. Met de nieuwe optie hoopt Netflix meer abonnees te trekken, maar of het ook in Nederland gaat verschijnen is nog niet duidelijk.

Hoeveel reclames krijg je te zien op Netflix?

In een uur kun je 4 á 5 reclames verwachten van 15 tot 30 seconden. Ze komen voor en tijdens een serie of film, net zoals de reclameblokken op tv. Verder lijkt het nieuwe abonnement veel op de andere Basic versies. Zo kan maar één iemand tegelijkertijd streamen en krijgen ze geen HD-beeldkwaliteit. Ook kunnen ze geen films of series downloaden en heeft het een kleiner aanbod. Dit laatste komt doordat Netflix meer zou moeten betalen aan sommige filmstudio’s om hun content in dit nieuwe model aan te bieden. Wel zegt de streamingdienst dat ze bezig zijn met het sluiten van meer licentiedeals om het aanbod te vergroten.

netflix codes films opzoeken

Goedkoper abonnement is er al op Videoland

Naast Netflix lanceert concurrent Disney+ binnenkort ook een goedkoper abonnement met reclames. In de VS is deze beschikbaar vanaf december. In welke landen het verkrijgbaar zal zijn en de prijs is nog niet bekend. Met deze nieuwe optie willen Netflix en Disney+ oude klanten behouden en nieuwe klanten trekken die de streamingdiensten normaal te duur vinden.

Naast Netflix en Disney+ zijn er meer streamingdiensten die een goedkoper abonnement met reclames hebben. Zo heeft in Nederland Videoland deze optie al sinds 2020. In de VS hebben HBO Max en Hulu soortgelijke versies en ook zegt Apple bezig te zijn met reclames op Apple TV+.