Ricky Garvais is groot fan van deze Nederlandse serie 

Fans van (donkere) humor weten zonder twijfel wie Ricky Garvais is. De komiek is van Britse komaf en zagen we al in de nodige topseries voorbij komen. Zo werkte hij mee aan The Office. Ook speelt hij de hoofdrol in After Life. 

Dat Garvais niet alleen Engelstalige series kan waarderen, werd duidelijk via zijn Twitter. Daar ging de acteur live en liet hij onder andere weten erg onder de indruk te zijn van de Nederlandse serie Klem. 

Criminaliteit en grote verschillen in Klem 

Klem is inmiddels met z’n derde (en tegelijkertijd laatste) seizoen bezig op BNNVARA. Centraal staan twee vaders, die erg van elkaar verschillen. Hugo (gespeeld door Barry Atsma), is werkzaam bij de Belastingdienst. Tegelijkertijd is Marius (Jacob Derwig) juist een crimineel, die na een gevangenisstraf weer op vrije voeten is. Op het eerste ogenblik hebben de twee niet persé veel gemeen, ware het niet dat hun jonge dochters elkaars hartsvriendinnen zijn.

Klem

Al drie seizoenen lang ijzingwekkende spanning

Er is nóg een factor die Hugo en Marius met elkaar verbindt. Dat is namelijk Kitty (Georgina Verbaan), die in de periode dat Marius vastzat iets met Hugo begon. De onderliggende verhoudingen en Marius’ criminaliteit zorgen ervoor dat het levens van de personages steeds meer met elkaar versmolten raken. Dat gaat in Klem gepaard met actie en intrige, maar ook met subtiele humor.

Ricky Garvais waardeert dat het plot van de serie niet te ingewikkeld is, ondanks het feit dat er veel lagen in de serie zitten. De humor die hij opmerkt noemt hij subtiel. Het is dan ook niet zo opmerkelijk dat de komiek aangeeft dat Klem een serie is waar hij zelf ook in zou kunnen spelen. Helaas is het huidige derde seizoen ook het laatste dat zal worden uitgezonden. Lopen we toch mooi een rol voor Ricky Garvais mis.

Nog meer goede Nederlandse series

Georgina Verbaan en Jacob Derwig kunnen de uitspraken van Ricky Garvais zeer waarderen, zo blijkt uit hun Twitter-accounts. Wat ons betreft is Klem zeker niet de enige Nederlandse serie die van hoog niveau is. Denk bijvoorbeeld aan Commando’s en aan Undercover. Klem heeft een indrukwekkende 7.7 als IMDb-score.