Leonardo DiCaprio te zien in Killers of the Flower Moon 

De lijst met legendarische films waar Leonardo DiCaprio al aan meewerkte is eindeloos. Van Inception tot Catch Me If You Can en van Once Upon a Time in Hollywood tot Gangs of New York: hij heeft een uitgebreid repertoire opgebouwd. Achter de schermen wordt er door de acteur hard gewerkt aan de film Killers of the Flower Moon. Daarin speelt hij Ernst Burkhart. Ernst is een Amerikaanse boer rond 1920. Dat niet alleen: hij is ook de neef van een sterke andere boer, die door niemand minder dan Robert De Niro wordt gespeeld. De twee legendes worden geregisseerd door Martin Scorsese.

Een nieuwe western van Martin Scorsese

De eerste foto laat Ernest zien samen met zijn vrouw, een Osage (een afstammelling van de Noord-Amerikaanse indianen van vroeger). Leonardo DiCaprio kroop al eerder in de huid van karakters die zich in het verleden bevonden. Denk aan The Revenant en zijn rol in Django Unchained. Killers of the Flower Moon speelt zich ook zo’n honderd jaar terug in de tijd af. De acteur ziet er dus ook anders uit dan dat we hem kennen. Een stuk minder charmant, en met een serieuze blik. Wat zegt dat voor het plot van Killers of the Flower Moon?

In Killers of the Flower Moon staan de Osage indianen centraal. Zij zijn naar een specifiek leefgebied gestuurd, maar al gauw blijkt dat hun nieuwe leefgebied zich op een gigantische olie-stortplaats bevindt. Met andere woorden: de indianen worden ongelofelijk rijk. Rond 1920 hebben de Osages weliswaar een groot kapitaal opgebouwd, maar sterven ze één voor één onder mysterieuze omstandigheden. Is er hier een moordenaar actief? De FBI, die rond de tijd van de gebeurtenissen was opgericht, doet onderzoek naar wat er nou echt is gebeurd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)


Laat het maar aan Leonardo DiCaprio, Martin Scorsese en Robert De Niro over om van Killers of the Flower Moon een ongelofelijk vette western te maken. Voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben. Killers of the Flower Moon komt namelijk pas uit in 2022, op Apple TV. Gelukkig heb je altijd nog onze lijst met de top 15 van de beste Leonardo DiCaprio films.