Eran Zarhi kwam met een idee

Eran Zarhi is de naam. Hij is gekomen met deze geniale uitvinding. Erhan Zarhi is een plantenliefhebber. Daarnaast is hij ook gek op ontwerpen. Hij heeft dit geweldige idee bedacht waarbij een plant kan groeien zonder dat hij daarbij aarde nodig heeft. Om dit project te realiseren had hij als doel om 18.000 euro op te halen via Kickstarter. Het werd echter een veel groter succes dan verwacht. Hij zamelde in totaal namelijk wel 4 miljoen euro in en de teller loopt nog. Als je zelf een Terraplanter wil kopen zal je 54 euro moeten neerleggen.

Terraplanter Kickstarter

De Terraplanter was een enorm succes op Kickstarter

Erhan Zarhi deed al jarenlang onderzoek naar planten en manieren waarop ze gevoed worden. Hij wilde een product ontwerpen dat er goed uitzag en die de belangrijkste doodsoorzaak van planten aanpakte. Veel planten krijgen namelijk te veel of te weinig water. Bij de Terraplanter kan dit niet meer gebeuren en is het makkelijker om goed voor je plant te zorgen. Je moet de binnenkant van de Terraplanter vullen met water. De Terraplanter zal ervoor zorgen dat de plant de juiste hoeveelheid water doorgespeeld krijgt. Je hoeft dus nauwelijks naar de plant om te kijken. Hij zorgt praktisch gezien voor zichzelf.

Planten kunnen volledig tot bloei komen

Wortels kunnen zich makkelijk vastmaken aan de oppervlakte van de Terraplanter. Hierdoor staat niks de plant in de weg om optimaal te groeien. Je kan de Terraplanter ook herbruiken. Zo kan je de plant makkelijk loskrijgen van de Terraplanter waardoor je gewoon weer nieuwe zaadjes in het oppervlak kan stoppen. Het zou dus ook een goede plant voor op kantoor kunnen zijn. Zie meer details van dit succesvolle Kickstarter project in de video hieronder:

 

Check deze link voor de productpagina