Het laatste gevecht van Khabib Nurmagomedov

Het laatste gevecht van Khabib Nurmagomedov was tegen de Amerikaan Justin Gaethje. Met deze titelwinst wist Khabib ongeslagen te blijven in MMA. Voor altijd ongeslagen te blijven, want direct na de overwinning kondigde hij zijn vertrek aan. Zeer geëmotioneerd door het verlies van zijn vader, maar toch vastberaden om écht te stoppen. Mooie momenten in een top sport waar beide vechters respect tonen tegenover elkaar. Ondanks de beladenheid van dit laatste gevecht, verdiende de vechter wel een leuke som geld aan zijn titelwinst. Hieronder kunnen jullie nog even de highlights zien van het gevecht tussen Khabib en Gaethje. Keihard en onoverwinnelijk deze man.

Hoeveel geld verdient Khabib met een titelwinst?

Zijn laatste gevecht was spectaculair, maar heeft hem ook een goed bedrag opgeleverd. Je gaat natuurlijk de kooi in voor de sport en de adrenaline, maar je wordt er ook niet misselijk voor betaald. Khabib Nurmagomedov zou grofweg 6 miljoen dollar hebben ontvangen voor zijn titelwinst afgelopen week. Daarnaast werd er ook een bonus van 50.000 dollar uitgereikt aan de Rus voor de performance of the Night. Niet slecht als je het aan ons vraagt. Justin Gaethje kreeg toch nog 440.000 dollar voor zijn prestaties. Het is niet veel in vergelijking met wat Khabib kreeg, maar hij is dan ook verslagen. Geen slecht bedrag voor een verliezer.

Khabib Nurmagomedov is ongeslagen in zijn UFC carrière, dus hij heeft meerdere malen al prijzengeld mogen ontvangen. Ook zijn overwinning tegen de welbekende Conor McGregor kreeg hij een riante 2 miljoen dollar voor. Maar voor zijn gevecht tegen Dustin Poirier kreeg hij maar liefst 6 miljoen dollar. Met zulke statistieken is het hem dan ook gegund en hij heeft het ongeloofelijk goed gedaan. Om maar eens te laten zien hoe goed de Russische kampioen MMA lichtgewicht het deed, hebben we hier wat voorbeelden van hoe Khabib zijn tegenstanders heeft afgemaakt. Veel plezier.