Wereldkampioen Khabib Nurmagomedov stopt met vechten

Afgelopen weekend moest de huidige kampioen lichtgewicht van UFC Khabib Nurmagomedov zijn titel verdedigen. Dit deed hij succesvol tegen de Amerikaan Justin Gaethje. Hierdoor wist de Rus zijn titel te behouden én ongeslagen te blijven in zijn MMA carrière. Een ongelofelijke prestatie en het enige wat daaraan gaat veranderen, is dat hij op een gegeven moment geen kampioen meer is. Khabib Nurmagomedov kondigde aan het einde van zijn overwinning aan dat hij stopt met vechten.

De Rus was zeer geëmotioneerd en met pijn in zijn hart moest hij toegeven aan de wil om te stoppen. Zijn vader is recentelijk overleden doordat hij besmet was geraakt en hier heeft Khabib het erg zwaar mee. Hij wilt niet meer vechten zonder zijn vader aan zijn zij en heeft zijn moeder beloofd te stoppen met vechten. Een man van zijn woord, maar voor ons helaas een verlies van één van de beste lichtgewicht vechters ooit.

 

Khabib Nurmagomedov tegen Conor McGregor

Doordat Khabib Nurmagomedov stopt met vechten, zal er ook geen tweede gevecht komen tussen deze twee titanen. De meest bekende vechter Conor McGregor zal maar al te graag zijn wraak willen krijgen op de vorige partij. In deze partij verloor Conor McGregor het lichtgewicht wereldtitelgevecht en wist Khabib ongeslagen te blijven.

Dit is alweer een tijdje geleden en in de tussentijd heeft Conor McGregor al meerdere keren aangegeven dat hij ook wilt stoppen. Elke keer weer, maar hij zet het nooit door. Toch te veel verlangen naar de ring?

We zullen nooit weten wat er precies in zijn hoofd omgaat, maar wat we wel weten is dat de huidige kampioen lichtgewicht Khabib Nurmagomedov stopt met vechten en we gaan hem helaas niet meer terug zien in de ring. We zullen hem echter nooit vergeten en we willen ook niet dat jullie dat doen. Daarom nog even het spectaculaire gevecht tussen Nurmagomedov en McGregor.