Een stijlvolle kerstoutfit

Grote kans dat jij de komende dagen ergens aan een kerstdiner worden verwacht. Of het nu met je vrienden, familie, schoonfamilie of collega’s is: dit is hét moment om te schitteren. De dresscode voor kerst ligt niet strikt vast. Waar je je wel aan moet houden is het kledingvoorschrift dat je outfit feestelijk en stijlvol moet zijn. Bij een oud en nieuw feest kun je wat nonchalanter gekleed gaan. Dit zijn voorbeelden van een kerstoutfit waarmee jij sowieso goed zit.

kerstoutfit
Foto via: Instagram @justusf_hansen

1 Pullover met overhemd

Een stijlvolle pullover is een zeer geschikte optie voor de kerstdagen. Deze kun je dragen in een klassieke kleur als zwart, beige of donkergrijs. Ook is bordeauxrood een mooie kleur die in de knusse en gezellige kerstdagen niet misstaat. De pullover is gemakkelijk te combineren met een overhemd. Hiervan is vooral de kraag belangrijk: deze zie je immers, terwijl de rest van het overhemd schuilgaat achter de pullover. Kies dus voor een overhemd met een feestelijk patroon, in een lichtere kleur dan je pullover, of gewoon wit.

kerst pull over

Sweatshirt

groen €145 Shop nu
wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
Kerstoutfit 1
Foto via: Instagram @fabianlueck1

2 Pak met overhemd

Wellicht draag jij dagelijks een pak naar je werk. Er is ook een kans dat jij het dragen van een pak beperkt tot bruiloften, speciale zakelijke gelegenheden en… de kerstdagen. Indien je te gast bent bij een chique diner (of sterker nog: de gastheer), is een pak een slim idee. Dit zorgt ervoor dat jij er verzorgd uitziet en met een gerust hart op elke kerstfoto kan gaan staan. Draag een overhemd (en eventueel stropdas of vlinderstrik) onder je pak, of bij een informeler evenement een T-Shirt.

basic shirt 1

T-shirt

donker blauw €59 Shop nu
basic shirt

T-shirt

wit €30 Shop nu
kerstoutfit
Foto via: Instagram @carlos_domord

3 Pantalon met coltrui

Ook al is het einde van december knus, koud is het ook. Een coltrui beschermt je tegen de kou én is modieus. Ga voor één van de basiskleuren, zoals zwart, grijs of beige. Mocht je deze coltrui op een chique manier willen laten uitkomen, draag hem dan boven een pantalon. Deze kan bijvoorbeeld zwart of donkergrijs zijn. Zo is jouw kerstoutfit compleet.

zakelijke pantalon

Pantalon

zwart €79,50 (aanbieding) Shop nu
coltrui zwart

Coltrui

blauw €219 Shop nu

Outfit compleet, maar weet je nog niet wat je moet kopen (of vragen)? Check dan de lijst met inspirerende boeken of de verzorgingsproducten voor op jouw kerstverlanglijstje.